WTA
Στο Mubadala η Raducanu

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 - 16:34

Η Emma Raducanu έχει αυξήσει κατακόρυφα τη δημοτικότητά της μετά το US Open και ένα από τα σπουδαιότερα τουρνουά επίδειξης στον κόσμο, το Mubadala World Tennis Championships, συμφώνησε μαζί της για να αγωνιστεί στο τουρνουά του 2021.

Το Mubadala World Tennis Championships θα γίνει το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι και όπως και κάθε χρόνο, αναμένεται να έχει πολύ μεγάλα ονόματα.

Ένα από αυτά θα είναι και η Emma Raducanu, την οποία έσπευσαν να προσεγγίσουν οι διοργανωτές μετά τον θρίαμβό της στο US Open και τον γενικότερο χαμό που έχει προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο τον κόσμο.

Η 18χρονη Βρετανίδα, που συστήθηκε στο ευρύ τενιστικό κοινό πριν λίγους μήνες με την πορεία της έως τον 4ο γύρο του Wimbledon, έγραψε ιστορία πριν ένα μήνα, καθώς έγινε η πρώτη παίκτρια που ξεκίνησε σε ένα Grand Slam από τα προκριματικά και κατάφερε να το κατακτήσει, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η δημοτικότητά της και εκτός αθλήματος.

"Ποτέ δεν έχω πάει στο Άμπου Ντάμπι και ανυπομονώ να αγωνιστώ στο τουρνουά. Ξέρω πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γιορτάζουν την 50ή επέτειο από την ανεξαρτησία, οπότε είμαι σίγουρη πως θα είναι εκπληκτική εμπειρία τόσο με το τουρνουά όσο και πολιτισμικά", είπε η Raducanu.

Το Mubadala World Tennis Championships ξεκίνησε να διεξάγεται το 2009 και θα γίνει για 13η φορά. Τα πρώτα 9 χρόνια γινόταν μόνο με ανδρικό ταμπλό, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πολύ μεγάλα ονόματα. Από το 2017 συμμετέχουν στο τουρνουά και γυναίκες, για έναν μόνο αγώνα, επομένως συντόμως θα ανακοινωθεί η παίκτρια που θα αντιμετωπίσει η Raducanu στον τελικό του γυναικείου ταμπλό.

Σε όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η Jelena Ostapenko κέρδισε τη Serena Williams το 2017, η Venus Williams κέρδισε τη Serena το 2018 και η Maria Sharapova κέρδισε την Ajla Tomljanovic το 2019. Το 2020 το τουρνουά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας. Τελευταίος πρωταθλητής στους άνδρες ήταν ο Rafael Nadal, που κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά σε έναν τρομερό τελικό το 2019, στο tie-break του 3ου σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots