WTA
Azarenka και Badosa στον τελικό του Indian Wells (vids)

 
Victoria Azarenka
Victoria Azarenka © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 - 10:07

H Victoria Azarenka και η Paula Badosa ήταν οι μεγάλες νικήτριες των δυο ημιτελικών του Indian Wells και θα διεκδικήσουν την Κυριακή τον τίτλο στο 1000άρι της Καλιφόρνιας.

Η Victoria Azarenka κέρδισε μετά από μια μάχη 2,5 ωρών τη Jelena Ostapenko με 3-6, 6-3, 7-5 στον πρώτο ημιτελικό του BNP Paribas Open, που ήταν αμφίρροπος έως και το τέλος.

Η Vika βρέθηκε πίσω με 3-6, 0-2, δεν το έβαλε όμως κάτω και ξεκίνησε μια αντεπίθεση διαρκείας, για να κερδίσει 5 games στη σειρά και να περάσει μπροστά με 5-2 στο 2ο σετ. Έκλεισε το 2ο σετ στα 9 games και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1 στο 3ο σετ, ούτε η Ostapenko όμως τα παράτησε και το θρίλερ συνεχίστηκε.

Η 24χρονη Λετονή έκανε το break back για το 3-3 και έσβησε 2 break points στη συνέχεια για να κρατήσει το σερβίς της και να προηγηθεί με 4-3. Αργότερα πέρασε μπροστά και με 5-4 η Ostapenko, υποχρεώνοντας την Azarenka να σερβίρει για να παραμείνει στο τουρνουά.

Η 32χρονη Λευκορωσίδα, αν και το service game της πέρασε από το 30-30, έμεινε ψύχραιμη και έκανε το 5-5, για να κάνει και το break στη συνέχεια και να περάσει μπροστά με 6-5. Στο 12ο game, επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε συνολικά 3 break points, για να αξιοποιήσει το πρώτο της match points και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

Η Azarenka, πρωταθλήτρια στο Indian Wells το 2012 και το 2016, θα παίξει για 3η φορά στον τελικό του τουρνουά της Καλιφόρνιας, ενώ αυτός θα είναι και ο πρώτος της φετινός τελικός. Συνολικά θα είναι ο 41ος τελικός της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 22ο τίτλο της (21-19).

Στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Paula Badosa, που έδωσε συνέχεια στις εκπληκτικές εμφανίσεις της, αποκλείοντας και την Ons Jabeur, που επίσης είχε ένα σπουδαίο τουρνουά, με 6-3, 6-3.

Η 23χρονη Ισπανίδα, η οποία έχασε σετ μόνο στον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά (από την Dayana Yastremska), δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ και ήταν η καλύτερη παίκτρια στα κρισιμότερα σημεία του παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε, ενώ στο 2ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 6ο game (4-2) και απειλήθηκε για 1η φορά στο 9ο game, όταν σέρβιρε για την πρόκριση, αλλά κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 και τελικά στο 3ο της match point να βάλει τέλος στο ματς.

Προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της και 2ο συνολικά, λίγους μήνες μετά την παρουσία της στον τελικό του Serbia Open στο Βελιγράδι (WTA 250), όπου κατέκτησε και τον τίτλο.

Η Badosa εξασφάλισε επίσης την πρώτη της είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα από το Νο.26 - που είναι και το τωρινό της career high - θα σκαρφαλώσει στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν κερδίσει τον τίτλο, θα φτάσει ακόμα ψηλότερα, στο Νο.11 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots