WTA
Στο Νο.8 του κόσμου η Jabeur - στο Top 15 η Badosa

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 12:55

H Ons Jabeur πραγματοποίησε μια πολύ εντυπωσιακή είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης ανεβαίνοντας στο Νο.8, ενώ η πρωταθλήτρια του Indian Wells, Paula Badosa, μπήκε στο Top 15.

H Jabeur κέρδισε 6 θέσεις αυτή την εβδομάδα και από το Νο.14 σκαρφάλωσε στο Νο.8 του κόσμου, πραγματοποιώντας την πρώτη της είσοδο στο Top 10. Η 27χρονη τενίστρια από την Τυνησία, διεκδικεί παράλληλα να γίνει η πρώτη Αράβισσα παίκτρια που θα προκριθεί στο WTA Finals στην ιστορία και τώρα βρίσκεται στο Νο.9 του Race.

Μεγάλη κερδισμένη στην παγκόσμια κατάταξη γι' αυτή την εβδομάδα ήταν βεβαίως και η πρωταθλήτρια του Indian Wells, Paula Badosa, που άφησε πίσω της 14 θέσεις και από το Νο.27 σκαρφάλωσε στο Νο.13, βελτιώνοντας και κατά 13 θέσεις το προηγούμενο career high της.

Δεν άλλαξε κάτι στην πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης, με την Ashleigh Barty να είναι πάντα στο Νο.1, την Aryna Sabalenka πίσω της στο Νο.2 και την Karolina Pliskova στο Νο.3.

Από μια θέση κέρδισαν οι Barbora Krejcikova, Garbine Muguruza και Elina Svitolina, που βρίσκονται στο Νο.4, στο Νο.5 και στο Νο.6 αντίστοιχα, ενώ η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 2 θέσεις και βελτίωσε ξανά το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.7.

Στο Νο.8 είναι η Jabeur και στο Νο.9 η Belinda Bencic, ενώ το Top 10 συμπληρώνει η Naomi Osaka. Μεγάλες χαμένες γι' αυτή την εβδομάδα ήταν οι Iga Swiatek  και Sofia Kenin, που έχασαν τους βαθμούς που κρατούσαν από το περσινό Roland Garros. H Swiatek υποχώρησε στο Νο.11 (από το Νο.4), ενώ η Kenin στο Νο.14 (από το Νο.8).

Η φιναλίστ του Indian Wells, Victoria Azarenka, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.26 του κόσμου. Από 3 θέσεις κέρδισαν οι Angelique Kerber και Jessica Pegula. Η Kerber, ανέβηκε στο Νο.12, ενώ η Pegula ανέβηκε στο Νο.21 του κόσμου και βελτίωσε το career high της.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, εκτός από τη Σάκκαρη, άνοδο σημείωσαν τρεις ακόμα παίκτριες. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.185, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.205, ενώ η Μάρθα Ματούλα, που έπαιξε στον πρώτο της τελικό σε τουρνουά 15.000 δολαρίων, κέρδισε 60 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.1041, δυο θέσεις χαμηλότερα από το career high της.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots