WTA
Badosa: "Ποτέ δεν σταμάτησα να ονειρεύομαι"

 
Paula Badosa
Paula Badosa © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 17:31

Η Paula Badosa εξέπληξε και τον ίδιο της τον εαυτό που κατάφερε να κατακτήσει το Indian Wells και να ανεβεί στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης τόσο ξαφνικά, ωστόσο όπως είπε ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη πως ποτέ δεν σταμάτησε να ονειρεύεται, κάτι που την ώθησε και στο να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά.

"Νομίζω πως το πρώτο πράγμα που μου έμαθε αυτή η εβδομάδα, είναι πως τίποτα δεν είναι απίθανο. Αν δουλέψεις και αν παλέψεις, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, μπορείς να πετύχεις το οτιδήποτε. Μπορεί να έχεις δύσκολες στιγμές και στην περίπτωσή μου υπήρξαν αρκετές δύσκολες στιγμές. Ποτέ όμως δεν σταμάτησα να ονειρεύομαι. Αυτό με κράτησε, με έκανε να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να πιστεύω έως την τελευταία στιγμή. Και σήμερα συνέβη αυτό, γι' αυτό είμαι πολύ περήφανη", είπε η νέα πρωταθλήτρια του Indian Wells.

Τίποτε δεν προμήνυε στις αρχές της χρονιάς, πως η 23χρονη Ισπανίδα θα ήταν μια από τις υποψήφιες για να μπει στο WTA Finals. Ξεκίνησε τη χρονιά χωρίς να κάνει κάποια μεγάλη πορεία σε τουρνουά και άρχισε να ανεβαίνει στο ξεκίνημα της χωμάτινης σεζόν, την οποία έκλεισε με την πρώτη της παρουσία σε έναν προημιτελικό Grand Slam, στο Roland Garros.  

"Φέτος είχα μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα, είχα δύσκολες στιγμές. Αλλά μετά απ' όλα όσα έχω ζήσει στη ζωή μου, δεν απογοητεύτηκα. Αυτό είναι το καλό. Όταν έχεις πολλές δύσκολες στιγμές στα νεανικά σου χρόνια, μετά από μια μικρή απογοήτευση δεν νιώθεις έτσι. Φυσικά και είχα κακές στιγμές φέτος, αλλά μετά απ' όλα όσα έχω περάσει, δεν ήταν τίποτα.

Ποτέ δεν πίστεψα πως μετά από έναν χρόνο θα είμαι στο Νο.13. Δεν σκέφτηκα ποτέ πως μπορούσε να συμβεί τόσο γρήγορα και πως θα το πετύχαινα φέτος, κάτι που θεωρώ καταπληκτικό. Δούλεψα πολύ σκληρά στην pre-season και μπορεί να μην είχα τα καλύτερα αποτελέσματα τους πρώτους μήνες της χρονιάς, αλλά ήξερα πως είχα δουλέψει καλά και πως τα αποτελέσματα θα ερχόντουσαν. Ποτέ δεν το περίμενα αυτό όμως και είμαι πολύ χαρούμενη που συνέβη. Είμαι ακόμα λίγο σοκαρισμένη με αυτό που συνέβη σήμερα, γιατί ο τίτλος σε ένα τουρνουά σαν κι αυτό ήταν πάντα όνειρό μου."

Η Badosa μίλησε και για την πίεση που αντιμετωπίζει μια νέα αθλήτρια του τένις, όταν οι προσδοκίες αυξάνονται συνεχώς: "Είναι πολύ δύσκολο όταν τα πηγαίνεις καλά στα juniors, γιατί υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες. Όλοι πιστεύουν πως την επόμενη χρονιά πρέπει ήδη να είσαι στο Top 10 ή στο Top 20. Σου ασκούν πολύ μεγάλη πίεση. Νομίζω πως το κλειδί για να έχεις μια καλή ομάδα, είναι να δουλεύεις κάθε μέρα, να μην τα ακούς αυτά και να προσπαθείς να το κρατήσεις απλό. Και φυσικά να το απολαμβάνεις. Είναι αρκετά περίπλοκο βέβαια αυτό. Και σήμερα έλαβα κάποια μηνύματα που μου έλεγαν προσπάθησε να απολαύσεις τον τελικό και έλεγα, ναι, θα 'θελα!"

Πλέον η Badosa είναι στο Νο.9 του Race και θα διεκδικήσει επάξια τις τελευταίες εβδομάδες μια θέση στο WTA Finals. Θα προηγηθούν και οι τελικοί του Billie Jean King Cup, που θα γίνουν μια εβδομάδα πριν το Finals. Η Ισπανίδα ωστόσο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά την πρόκρισή της στο Finals κι έτσι ίσως χρειαστεί να παίξει 3 εβδομάδες σερί στο Κλουζ της Ρουμανίας, μετά στο Billie Jean King Cup και μετά στο Finals.

"Φυσικά τώρα ο στόχος είναι να μπω στο WTA Finals. Αν είμαι μέσα, θα ξεκουραστώ για λίγο, δεν ξέρω πόσο, και μετά ίσως παίξω στο Fed Cup. Θα προσπαθήσω να παίξω εκεί. Αν όμως δεν έχω προκριθεί στο Finals, τότε θα πρέπει να παίξω στο Cluj-Napoca. Δεν ξέρω ακόμα. Ελπίζω να είμαι μέσα (στο Finals) και να μπορέσω να ξεκουραστώ και λίγες μέρες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots