WTA
Προκρίθηκε στο WTA Finals η Badosa

 
Paula Badosa
Paula Badosa © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 - 10:26

H Paula Badosa έγινε η 7η παίκτρια που εξασφάλισε την παρουσία της στο φετινό WTA Finals, καθώς η Ons Jabeur απέσυρε τη συμμετοχή της από το Courmayeur της Ιταλίας.

O Jabeur δεν ήταν στο 100% της, καθώς είχε ενοχλήσεις στον αγκώνα της, με αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Courmayeur Ladies Open και να εγκαταλείψει τη μάχη του WTA Finals, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα αρκετά την κατάσταση και συνεχίζοντας φυσικά να έχει και η ίδια ελπίδες πρόκρισης, απλά χωρίς να έχει πλέον την τύχη της στα δικά της χέρια.

Η Badosa προκρίθηκε και μαθηματικά στο WTA Finals για 1η φορά στην καριέρα της, παρόλο που ρίσκαρε και αποφάσισε να μην αγωνιστεί τις δυο τελευταίες εβδομάδες, μετά από τον θρίαμβό της στο Indian Wells.

Έγινε η 7η παίκτρια που προκρίθηκε μαθηματικά στο Finals, μετά από τις Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova, Karolina Pliskova, Μαρία Σάκκαρη, Iga Swiatek και Garbine Muguruza. Θυμίζουμε πως πρώτη είχε προκριθεί η Ashleigh Barty, η οποία όμως απέσυρε τη συμμετοχή της.

Μια θέση απομένει για να γίνει γνωστή η 8άδα του τουρνουά και τη θέση αυτή διεκδικούν οι Jabeur και Anett Kontaveit. Η Kontaveit, η οποία κάνει αγώνα δρόμο τους τελευταίους μήνες έχοντας 21 νίκες στις 23 τελευταίες αναμετρήσεις της, είναι εκείνη που κρατάει την τύχη στα χέρια της, αλλά θα "κλέψει" την 8η θέση από την Jabeur μόνο αν κατακτήσει τον τίτλο στο Κλουζ της Ρουμανίας αυτή την εβδομάδα. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, στη Γουαδαλαχάρα θα είναι η Jabeur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots