WTA
Θρίαμβος Muguruza και τελικός! (vid)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza © WTA Finals
tn team Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 - 23:37

H Garbine Muguruza επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Paula Badosa και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του WTA Finals!

Κάνοντας μια μεγάλη εμφάνιση, η Garbine Muguruza επιβλήθηκε με 6-3, 6-3 της Paula Badosa σε 83 λεπτά και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα.

Η Muguruza ήταν από το ξεκίνημα πολύ δυναμική, κάνοντας νωρίς το break για να περάσει  μπροστά με 3-1 στο 1ο σετ. Είχε break point για να κάνει και διπλό break στο 4-1, το διπλό break όμως ήρθε τελικά για την 28χρονη στο 9ο game, όταν "σφράγισε" με ένα break την κατάκτηση του σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ η Badosa προσπάθησε να αντισταθεί και πάλεψε, αλλά η Muguruza πήρε και πάλι γρήγορο break στο 2ο game, κάνοντας το 2-0 μετά από ένα game με 5 ισοπαλίες, στο 4ο break point της.

Στη συνέχεια έσβησε και 3 break points της συμπατριώτισσάς της, για να σερβίρει για το 3-0. Στο 6ο game η Muguruza είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία να αποτελειώσει την Badosa, με την 24χρονη να επιστρέφει από το 1-4, 0-40 και να μειώνει σε 2-4, κρατώντας τη διαφορά στο ένα break.

Ήταν ωστόσο αμείλικτη από τη γραμμή του σερβίς η Muguruza και δεν έχασε την ψυχραιμία της μετά απ' αυτό το game, κάνοντας με love service game το 5-2. Δεν έχασε την ψυχραιμία της ούτε στο 9ο game, στο οποίο βρέθηκε πίσω με 0-30, αλλά πήρε τους 4 επόμενους πόντους και έκανε το 6-3.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον τελικό του WTA Finals η Muguruza, η οποία ήταν η μόνη ημιφιναλίστ που είχε εμπειρία από τη διοργάνωση, καθώς αυτή είναι η 4η παρουσία της στο Finals. Η προηγούμενη καλύτερη πορεία της ήταν τα ημιτελικά, το 2015.

Στο μεγάλο ραντεβού του τελικού, η 28χρονη Ισπανίδα θα διεκδικήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της μετά από τα 2 Slams που έχει, στο Roland Garros του 2016 και στο Wimbledon του 2017, απέναντι στη νικήτρια του άλλου ημιτελικού, μεταξύ της Anett Kontaveit και της Μαρίας Σάκκαρη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots