WTA
Τέλος εποχής για τη Swiatek

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © WTA Finals
tn team Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 - 14:58

H Iga Swiatek ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Piotr Sierzputowski, με τον οποίο δουλεύει από την ηλικία των 15 ετών.

Η Swiatek είχε μια κοινή πορεία με τον 29χρονο Πολωνό προπονητή από το 2016, έχοντας σημαντική εξέλιξη στην καριέρα της, με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του Roland Garros το 2020, όταν ήταν μόλις 19 ετών.

Παρότι διατήρησε μια σταθερή τροχιά το 2021, κατάφερε να κερδίσει δυο τίτλους, το 500άρι της Αδελαΐδας και το 1000άρι της Ρώμης, και να προκριθεί στο WTA Finals, η Swiatek είχε σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό, στο οποίο κατάφερε να προκριθεί μόνο σε έναν προημιτελικό, στην Οστράβα, όπου ήταν ημιφιναλίστ (έχασε από τη Μαρία Σάκκαρη).

Παρότι τον Σεπτέμβριο σκαρφάλωσε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.9 και έκρινε πως ήταν καλύτερο να σταματήσει τη συνεργασία της με τον Sierzputowski και να ανοίξει με άλλον προπονητή το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας της.

Ακόμα δεν ανακοίνωσε ποιος θα είναι αυτός, λέγοντας ωστόσο με αινιγματικό ύφος, πως έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της και αυτή τη στιγμή έχει όλα όσα χρειάζονται για να τη συνεχίσει.

Η ανακοίνωση της Swiatek:

"Η pre-season μου ξεκίνησε, όμως σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ κάτι σημαντικό. Μετά από περισσότερα από 5 χρόνια, αποφάσισα να τερματίσω τη συνεργασία μου με τον προπονητή μου, Piotr Sierzputowski. Αυτή η αλλαγή είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και η απόφαση δεν ήταν εύκολη.

Οι παίκτες του τένις, ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, που βάζουν πολλή δουλειά και συχνά μπαίνουν και στην προσωπική μας ζωή, επειδή περνάμε μαζί σχεδόν όλη τη σεζόν στο tour. Κάποιες φορές, στην επαγγελματική ζωή χρειάζονται αλλαγές για να αναπτυχθείς περισσότερο, να εξελιχθείς και να συναντήσεις άλλους ανθρώπους με τους οποίους θα δημιουργήσεις μια συνεργασία για τα επόμενα στάδια της ανάπτυξής σου.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω coach, για όλα όσα έκανες για μένα. Δώσαμε πάρα πολλά ο ένας στον άλλον και ελπίζω να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε από αυτές τις εμπειρίες που πήραμε μαζί. Σου χρωστάω πολλά και εκτιμώ πολύ το χρόνο που περάσαμε μαζί. Όλα αυτά τα χρόνια μας επέτρεψαν να βρισκόμαστε εδώ που είμαστε σήμερα.

Υποθέτω πως θα αναρρωτιέστε ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής μοτυ. Αυτή τη στιγμή έχω όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίσω την προετοιμασία μου, χωρίς καμία εξωτερική πίεση. Ελπίζω να το καταλαβαίνετε αυτό."

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iga Świątek (@iga.swiatek)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots