WTA
Η Swiatek διέλυσε την Kontaveit και κατέκτησε την Ντόχα! (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 18:15

H Iga Swiatek έχασε μόνο 2 games από την πολύ φορμαρισμένη Anett Kontaveit, σταμάτησε το νικηφόρο της σερί με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και έγινε η νέα πρωταθλήτρια του Qatar Open, κατακτώντας τον 4ο τίτλο της καριέρας της.

Δίνοντας μια σπουδαία παράσταση και πραγματοποιώντας ένα αψεγάδιαστο ματς στο κεντρικό στάδιο της Ντόχα, η Iga Swiatek συνέτριψε την Anett Kontaveit με 6-2, 6-0 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Qatar Open, το πρώτο 1000άρι της χρονιάς!

Δεν θα μπορούσε να φτάσει πιο εμφατικά στον 4ο τίτλο της καριέρας της η Swiatek, μετά από το Roland Garros του 2020, το 500άρι της Αδελαΐδας το 2021 και το 1000άρι της Ρώμης το 2021.

Οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα break στα πρώτα λεπτά του τελικού, με το σκορ να γίνεται 2-2. Έκτοτε, η 21χρονη Πολωνή κυριάρχησε κατά κράτος στο ματς, κέρδισε 10 games στη σειρά, πήρε το 2ο σετ με bagel και ολοκλήρωσε τον τεράστιο θρίαμβό της σε 63 μόνο λεπτά.

Σταμάτησε μ' αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο το νικηφόρο σερί 9 παιχνιδιών της Kontaveit, που στο προηγούμενο τουρνουά της είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην Αγία Πετρούπολη και γενικά τις τελευταίες εβδομάδες έδειχνε να είναι η πιο φορμαρισμένη παίκτρια στον κόσμο - χωρίς την παρουσία φυσικά της πρωταθλήτριας του Australian Open, Ashleigh Barty. Προφανώς σήμερα ήταν μια πολύ κακή μέρα για την 26χρονη Εσθονή, που σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε κοντά στο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει.

H Swiatek θα επιστρέψει αυτή τη Δευτέρα στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 4 θέσεις και ισοφαρίζοντας το προσωπικό της ρεκόρ. Δυο θέσεις θα κερδίσει η Kontaveit, η οποία θα ανεβεί στο Νο.5 του κόσμου, χάνοντας σήμερα μια καλή ευκαιρία για να βρεθεί στο Top 3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots