WTA
Το σκληρό μήνυμα της Kostyuk για τη σιωπή της WTA

 
Marta Kostyuk
Marta Kostyuk © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 - 22:18

H Marta Kostyuk, Νο.54 στην παγκόσμια κατάταξη, δημοσίευσε ένα σκληρό μήνυμα προς τις αρχές του τένις που δεν έχουν αποκλείσει τη Ρωσία από τις δραστηριότητές τους. Ηχηρό μήνυμα και από την Elina Svitolina, που ξεκαθάρισε πως αν η WTA δεν ασκήσει πίεση στη Ρωσία θα απέχει από το tour!

"Οι βόμβες και οι ρουκέτες χτυπούν τα σπίτια μας, σκοτώνουν ανθρώπους, καταστρέφουν τις ζωές μας", έγραψε στο μήνυμά της η Kostyuk, η οποία ζήτησε μαζί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους του ουκρανικού τένις από τα κυβερνητικά όργανα του τένις να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία, αποκλείοντάς την από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

"Εκφράζουμε την μεγάλη μας έκπληξη για την έλλειψη οποιασδήποτε τοποθέτησης για την κατάσταση της πατρίδας μας. Είναι πολύ περίεργο, ειδικά όταν σε προηγούμενες περιπτώσεις αδικίας η ανταπόκριση της WTA ήταν άμεση και ισχυρή", ανέφερε το μήνυμα, φωτογραφίζοντας την περίπτωση της Shuai Peng.

"Απαιτούμε από τη WTA να καταδικάσει άμεσα τη ρωσική κυβέρνηση και να αποσύρει τα τουρνουά της από τη Ρωσία και η ITF να κάνει το ίδιο. Το λέω αυτό με την πλήρη στήριξη των συναδέλφων μου από τη Ρωσία", αναφέρει ακόμα η δημοσίευση, που καταλήγει: "Σταματήστε τον πόλεμο, σταματήστε τη ρωσική επιθετικότητα, φέρτε ειρήνη στα σπίτια μας".

Το μήνυμα αυτό κοινοποιήθηκε και από άλλους Ουκρανούς παίκτες και Ουκρανίδες παίκτριες, ενώ πίεση στα κυβερνητικά όργανα του τένις ασκεί και η Elina Svitolina, Νο.15 στον κόσμο, η οποία ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί απέναντι σε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα παίκτρια, αν η WTA και η ITF δεν αναλάβουν δράση ώστε να μην μπορεί καμία αθλήτρια απ' αυτές τις χώρες να εκπροσωπεί την πατρίδα της στα τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots