WTA
Raducanu: "Είναι άδικο, περνάω 12 ώρες τη μέρα στο κλαμπ"

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 - 16:40

Μετά τη νέα ήττα της στο Μαϊάμι, η Emma Raducanu "ξέσπασε" απέναντι στις σκληρές κριτικές εναντίον της, που υποστηρίζουν ότι δεν δουλεύει αρκετά σκληρά μετά το US Open.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Μαϊάμι, η 19χρονη Βρετανίδα εξήγησε πως ο κόσμος λαμβάνει μια στρεβλή εικόνα της καθημερινότητάς της μέσα από τα social media και την κριτικάρει πολύ αυστηρά και άδικα μέσω αυτής.

"Μπορεί ο κόσμος να με βλέπει μόνο μέσα από τα social media και να έχει την αίσθηση ότι αποσπούν την προσοχή μου όλες αυτές οι χορηγίες και οι συνεργασίες που ήρθαν μετά το US Open. Ωστόσο αυτό είναι μια μεγάλη παρεξήγηση, επειδή προπονούμαι κάθε μέρα 5-6 ώρες και συνολικά είμαι στο κλαμπ 12 ώρες τη μέρα", είπε η πρωταθλήτρια του US Open.

"Όταν όμως κάνω μια δημοσίευση στα social media που δεν είναι από την προπόνηση αλλά είναι ένα αυτοκίνητο, τότε ξαφνικά θα ακούσω ότι δεν συγκεντρώνομαι στο τένις. Στο τέλος της ημέρας, δεν είναι παρανοϊκό αυτό που κάνω, γιατί νιώθω πως οι μέρες που κάνω πράγματα με τους χορηγούς είναι περιορισμένες, είναι 3-4 μέρες κάθε τρίμηνο. Στ' αλήθεια δεν είναι τόσες πολλές", πρόσθεσε.

Η Raducanu ηττήθηκε στην πρεμιέρα της στο Miami Open από την Katerina Siniakova με 3-6, 6-4, 7-5. Αυτή ήταν η 5η ήττα της στη φετινή σεζόν, σε 7 αναμετρήσεις (2-5). Όπως είχε πει και πριν λίγες εβδομάδες, οι προσδοκίες μετά το US Open έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από τον κόσμο, αυτό όμως δεν ισχύει και για την ίδια, που παραμένει προσγειωμένη στην πραγματικότητα και δεν έχει αλλάξει τους στόχους της επειδή έκανε εκείνο το τουρνουά στη Νέα Υόρκη.

"Όλοι ξαφνικά περίμεναν πως θα κερδίζω τα πάντα μετά το US Open, αλλά αν με ρωτούσατε πέρσι ποιος ήταν ο στόχος μου, θα ήταν να κερδίσω έναν αγώνα σε Grand Slam, κάτι που έκανα στην Αυστραλία. Αυτό που μετά το US Open μπορεί να θεωρηθεί κακή πορεία στα μάτια του κόσμου, για μένα μπορεί να είναι πολύ θετικό. Πρέπει να το θυμίζω αυτό στον εαυτό μου, είναι σημαντικό να έχω υπομονή. Πιστεύω πως μόλις ξεπεράσω αυτά τα σκαμπανεβάσματα θα βρω τις ισορροπίες μου", είχε πει η Raducanu στο Indian Wells, όπου πέτυχε τη 2η φετινή της νίκη και έφτασε μέχρι τις "32".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots