WTA
15 σερί νίκες για την ασταμάτητη Swiatek (vid)

 
15 σερί νίκες για την ασταμάτητη Swiatek (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 - 11:50

H Iga Swiatek συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στο Μαϊάμι, σημειώνοντας τη 15η διαδοχική της νίκη στο tour, εις βάρος της Petra Kvitova.

Η 20χρονη Πολωνή, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη από την ερχόμενη Δευτέρα, επιβλήθηκε της Kvitova με 6-3, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Miami Open.

Εκεί την περίμενε η Jessica Pegula, που νωρίτερα είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Paula Badosa, που εγκατέλειψε στο 1ο σετ.

Η Swiatek, που μετά την αποχώρηση της Ashleigh Barty από την κατάταξη θα περάσει δίκαια στο Νο.1, έφτασε τις 15 διαδοχικές νίκες στο tour και χρειάζεται άλλες 2 για να κάνει το 3 στα 3 στα 1000άρια για φέτος, κατακτώντας το 3ο συνεχόμενο WTA 1000 τουρνουά, μετά την Ντόχα και το Indian Wells.

Σε μια ακόμα πολύ εντυπωσιακή αναμέτρηση, η Swiatek δεν απειλήθηκε καν με break point από την Kvitova. "Έσπασε" για 1η φορά το σερβίς της Τσέχας στο 6ο game του 1ου σετ, προηγήθηκε με 4-2 και το έκλεισε στα 9 games.

Στο 2ο σετ έχασε αρχικά 4 break points στο 3ο game, με την Kvitova να αντέχει και να υπερασπίζεται το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 2-1. Τελικά η Πολωνή έκανε το break στην επόμενη ευκαιρία της, πέρασε μπροστά με 3-2 και συνέχισε να μην απειλείται από τη γραμμή του σερβίς, για να ολοκληρώσει το ματς με νέο break στο 9ο game για το 6-3.

Η Swiatek θα γίνει η 4η παίκτρια στη σύγχρονη ιστορία της WTA, που θα έχει παίξει σε 4 ημιτελικούς WTA 1000 διοργανώσεων πριν τα 21α γενέθλιά της, που είναι τον Μάιο, μετά από τις Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka και Jelena Ostapenko.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots