WTA
Στο Νο.4 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 - 6:12

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.4 του κόσμου. Στο Νο.7 ανέβηκε η πρωταθλήτρια της Μαδρίτης, Ons Jabeur, και στο Νο.11 η φιναλίστ, Jessica Pegula.

Μπορεί να μην έκανε την πορεία που ήθελε στη Μαδρίτη, όμως η Μαρία Σάκκαρη είχε εξασφαλίσει από το ξεκίνημα της παρουσίας της στο τουρνουά την άνοδό της στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως έγινε και επίσημα σήμερα.

Θυμίζουμε πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία υπολείπεται 415 βαθμών της Barbora Krejcikova και 124 μόλις βαθμών της Paula Badosa, έχει φτάσει στο παρελθόν μέχρι και το Νο.3 του κόσμου.

Στο Νο.1 βρίσκεται σταθερά η Iga Swiatek, η οποία έχει 2.000 βαθμούς διαφορά από τη 2η Krejcikova, ενώ στο Νο.3 βρίσκεται η Badosa. Πίσω από τη Σάκκαρη είναι η Anett Kontaveit, που κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.5. Μια θέση κέρδισε και η Karolina Pliskova, που βρίσκεται στο Νο.6.

Στο Νο.7 βρίσκεται η Ons Jabeur, η οποία ισοφάρισε το career high της μετά και τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Mutua Madrid Open. Στο Νο.8 του κόσμου υποχώρησε η Aryna Sabalenka, που έχασε 4 θέσεις, στο Νο.9 η Danielle Collins, ενώ στο Νο.10 βρίσκεται η Garbine Muguruza.

Η φιναλίστ της Μαδρίτης, Jessica Pegula, κέρδισε 3 θέσεις και για 1η φορά ανέβηκε στο Νο.11 του κόσμου. Από μια θέση κέρδισαν Coco Gauff, Victoria Azarenka και Elena Rybakina, από το Νο.15 έως και το Νο.17, ενώ στο Νο.18 βρίσκεται η Leylah Fernandez, που κέρδισε 2 θέσεις.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, μια θέση έχασε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που βρίσκεται στο Νο.173. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έχασε 5 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.188, ενώ η Σαπφώ Σακελλαρίδη έχασε επίσης 5 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.462. Η Μάρθα Ματούλα αντίθετα κέρδισε 3 θέσεις στο Νο.773, ενώ η Μιχαέλα Λάκη βρίσκεται στο Νο.873. Στο Top 1000 μπήκε και η Ελένη Χριστοφή, η οποία άφησε πίσω της 120 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.949.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots