WTA
Από εκεί που σταμάτησε η Swiatek! (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 - 17:37

Τι κι αν έκανε ένα διάλειμμα 2,5 εβδομάδων; Η Iga Swiatek συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και κέρδισε με επιβλητικό τρόπο τον πρώτο της αγώνα στην επιστροφή της στη Ρώμη, για να φτάσει τις 24 συνεχόμενες νίκες!

Το νικηφόρο σερί συνεχίζεται για την Iga Swiatek, που επιβλήθηκε της Elena Gabriela Ruse με 6-3, 6-0 στον πρώτο της αγώνα μετά από 2,5 εβδομάδες, από τον τελικό της Στουτγκάρδης.

Η 21χρονη Πολωνή, η οποία βρίσκεται πανάξια στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από τότε που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση η Ashleigh Barty, έφτασε τις 24 διαδοχικές νίκες στο tour, ένα σερί που κρατάει από τον Φεβρουάριο, έχοντας κατακτήσει στη σειρά τους τίτλους στα 1000άρια της Ντόχα, του Indian Wells, του Μαϊάμι και στο 500άρι της Στουτγκάρδης.

Στη Ρώμη η Swiatek ήταν η περσινή πρωταθλήτρια, επομένως τρέχει ένα ακόμα σερί 7 διαδοχικών νικών στο Foro Italico και υπερασπίζεται τον τίτλο της αυτή την εβδομάδα.

Στη φάση των "16" του Internazionali BNL d' Italia, θα αντιμετωπίσει τη Victoria Azarenka, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε την Camila Osorio με 6-2, 6-4.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, η Petra Martic ήρθε με φόρα από τα προκριματικά και απέκλεισε το Νο.5 του ταμπλό, Anett Kontaveit, με 6-2, 6-3. Εκτός έμεινε και το Νο.12, Belinda Bencic, που γνώρισε την ήττα από την Amanda Anisimova με 7-6 (5), 6-1.

H φορμαρισμένη Jil Teichmann με τη σειρά της απέκλεισε την Karolina Pliskova, την οποία κέρδισε με 6-2, 4-6, 6-4. Στον 3ο γύρο η Teichmann θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina, που απέκλεισε τη Lauren Davis με 6-4, 6-3.

Τέλος, η Aryna Sabalenka έκανε πολύ καλό παιχνίδι στην πρεμιέρα της και συνέτριψε την Shuai Zhang με 6-2, 6-0. Στον 3ο γύρο η Sabalenka θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, που πέρασε με walkover την Anhelina Kalinina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots