WTA
"Εφτάψυχη" Jabeur στον τελικό της Ρώμης! (vid)

 
"Εφτάψυχη" Jabeur στον τελικό της Ρώμης! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 - 20:45

Μετά την απίστευτη χθεσινή της ανατροπή επί της Μαρίας Σάκκαρη, η Ons Jabeur πραγματοποίησε μια ακόμα πολύ μεγάλη ανατροπή, έσωσε ένα match point και απέκλεισε την Daria Kasatkina, για να φτάσει τις 11 διαδοχικές νίκες και να μπει στον τελικό της Ρώμης.

Το νικηφόρο σερί συνεχίζεται για την Ons Jabeur, που μια εβδομάδα μετά τη σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας της και την κατάκτηση του τίτλου στη Μαδρίτη, θα διεκδικήσει ένα ακόμα πολύ μεγάλο τρόπαιο στη Ρώμη.

Η 28χρονη Τυνήσια επιβλήθηκε της Kasatkina με 6-4, 1-6, 7-5 σε 1 ώρα και 55 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη για τη Jabeur, που χθες επέστρεψε από το 1-6, 2-5, 0-30 απέναντι στη Σάκκαρη. Σήμερα επέστρεψε από το 1-3 στο 1ο σετ, ενώ στο 3ο σετ αν και ήταν μπροστά με 4-2, υπέστη δυο συνεχόμενα break και έμεινε πίσω με 4-5.

Στο 10ο game, όταν η Kasatkina σέρβιρε για την πρόκριση, η Jabeur χρειάστηκε να σβήσει ένα match point, για να κρατηθεί στο ματς και αργότερα να κάνει και το break, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Κράτησε το σερβίς της για να ανακτήσει το προβάδισμα η 28χρονη, η οποία έκανε νέο break στο 12ο game και ολοκλήρωσε μια ακόμα μεγάλη ανατροπή, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στον αυριανό τελικό της Ρώμης.

Aυτός θα είναι ο 7ος τελικός στην καριέρα της Jabeur, που θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της (2-4). Σε 1000άρι θα είναι ο 2ος τελικός της, μια εβδομάδα μετά τον θρίαμβό της στη Μαδρίτη.

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του αυριανού τελικού, όπου θα αντιμετωπίσει την κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Iga Swiatek, η Jabeur εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά στην καριέρα της. Αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανεβεί και στο Νο.5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots