WTA
Στον θρόνο της η αδιανόητη Swiatek! (vid)

 
Στον θρόνο της η αδιανόητη Swiatek! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 - 15:30

H Iga Swiatek κέρδισε με επιβλητικό τρόπο ακόμα έναν τελικό και παρέμεινε στον θρόνο της στη Ρώμη, κατακτώντας τον 5ο διαδοχικό τίτλο της και φτάνοντας τις 28 διαδοχικές νίκες στο tour!

H Iga Swiatek μετέτρεψε ακόμα έναν τελικό σε παράσταση για έναν ρόλο, επιβλήθηκε της πολύ φορμαρισμένης Ons Jabeur με 6-2, 6-2 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 2η διαδοχική χρονιά στο Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Συγχρόνως, η νεαρή Πολωνή κατέκτησε τον 5ο διαδοχικό τίτλο της, μετά από την Ντόχα, το Indian Wells, το Μαϊάμι και την Στουτγκάρδη, διευρύνοντας το νικηφόρο της σερί στους 28 αγώνες! Σε 23 από αυτούς τους αγώνες της δεν έχει χάσει σετ, ενώ ανά παιχνίδι χάνει μέσο όρο 5,4 games!

Επιπλέον τρέχει και ένα εξίσου αδιανόητο σερί στους τελικούς που αγωνίζεται. Είχε χάσει τον πρώτο της ever τελικό, λίγους μήνες πριν γίνει 18 στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Τον επόμενο χρόνο είχε κερδίσει τον πρώτο της τελικό στο Roland Garros και έκτοτε μετράει ένα σερί 8 διαδοχικών νικών σε τελικούς, χωρίς να έχει χάσει περισσότερα από 5 games σε κανέναν απ' αυτούς!

Δεν θα μπορούσε να πιστοποιήσει πιο εμφατικά την κυριαρχία της στο tour η Swiatek, από το να κερδίσει μ' αυτόν τον τρόπο την Jabeur, που εκμεταλλευόμενη την απουσία της Swiatek από τη Μαδρίτη, έτρεχε ένα δικό της σερί 11 διαδοχικών νικών και έδειχνε να είναι η δεύτερη πιο φορμαρισμένη παίκτρια μετά την Πολωνή αυτή την περίοδο.

H Swiatek προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-0, είχε ευκαιρίες και για το 4-0, κάνοντας τελικά το double break στο 8ο game, για να κλείσει το 1ο σετ με 6-2. Στο 2ο σετ προηγήθηκε και με 4-0, όμως η Jabeur δεν σταμάτησε να παλεύει.

Η 28χρονη Τυνήσια, η οποία θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.6 του κόσμου αύριο, είχε πετύχει δυο πολύ μεγάλες ανατροπές στους προηγούμενους αγώνες της, κερδίζοντας από το 1-6, 2-5, 0-30 τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά και σώζοντας match point απέναντι στην Daria Kasatkina στα ημιτελικά.

Προσπάθησε να κάνει κάτι αντίστοιχο σήμερα, μειώνοντας σε 4-2 στο 2ο σετ και έχοντας στη συνέχεια τριπλό break point για το 4-3. Σε ένα κομβικό σημείο ωστόσο, η Swiatek έδειξε πως είναι μια διαφορετική παίκτρια και έσβησε 4 break points συνολικά σ' αυτό το game, για να κάνει το 5-2. Στη συνέχεια έκανε το break η Πολωνή, έχοντας σαφώς λιγότερη πίεση, για να ολοκληρώσει ακόμα έναν σπουδαίο θρίαμβο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots