WTA
Ήττα στο μονό, πρόκριση στο διπλό για τη Βαλεντίνη στο Bastad

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Juergen Hasenkopf
tn team Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 - 18:23

Αν και πάλεψε στο 2ο σετ, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από τη Νο.5 του ταμπλό, Panna Udvardy, στον 1ο γύρο της διοργάνωσης της WTA 125K Series του Bastad στη Σουηδία. Στο διπλό η Ελληνίδα προκρίθηκε στα προημιτελικά, μαζί με την Elixane Lechemia.

Η Γραμματικοπούλου έδωσε ένα κλειστό ματς με την Udvardy, Νο.5 στο ταμπλό του Nordea Open και Νο.100 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αλλά μετά από 1 ώρα και 37 λεπτά ηττήθηκε με 6-2, 7-5.

Το 1ο σετ έφυγε γρήγορα από τα χέρια της 25χρονης Ελληνίδας, που πάλεψε όμως στο 2ο και έφτασε να προηγείται μέχρι και με 5-3. Στο 10ο game έσβησε 3 break points και είχε 2 set points στο σερβίς της για να το πάρει με 6-4, η Udvardy όμως άντεξε, έμεινε στο game και τελικά έκανε το break στην 4η ευκαιρία της για το 5-5.

Μετά απ' αυτό τα πάντα άλλαξαν, με την Ουγγαρέζα να έχει το momentum και να κερδίζει 7 πόντους στη σειρά, για να κάνει με love service game το 6-5, φτάνοντας σε τριπλό match point στο 0-40 του επόμενου game. Η Βαλεντίνη έσβησε τα 2 πρώτα, το 3ο όμως ήταν το φαρμακερό και η Udvardy εξασφάλισε την πρόκριση για τη φάση των "16" της δυνατής χωμάτινης διοργάνωσης του Bastad.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την 21χρονη Σουηδέζα Caijsa Hennemann, που μπήκε με wild card στο τουρνουά, αλλά πέτυχε μια μεγάλη νίκη εις βάρος της Renata Zarazua με 6-4, 2-6, 6-1.

Στο διπλό της σουηδικής διοργάνωσης των 115.000 δολαρίων, η Γραμματικοπούλου παίζει με τη Γαλλίδα Elixane Lechemia και χθες κέρδισαν στην πρεμιέρα τους τις Τσέχες Anastasia Detiuc και Miriam Kolodziejova με 6-0, 6-2.

Αύριο θα αντιμετωπίσουν για τα προημιτελικά δυο πολύ καλές παίκτριες, τη Ρουμάνα Mihaela Buzarnescu και τη Ρωσίδα Irina Khromacheva.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots