WTA
Παρέμεινε αήτηττη στο χώμα η Swiatek (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Poland Open / Michal Jedrzejewski
tn team Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 - 21:42

Θετικό ποδαρικό πραγματοποίησε στο τουρνουά της πατρίδας της στη Βαρσοβία η Iga Swiatek, η οποία παρέμεινε αήττητη για φέτος στο χώμα, σε 17 αναμετρήσεις.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου πραγματοποίησε νικηφόρα επιστροφή στην αγωνιστική δράση, μετά από την ήττα της στo Wimbledon από την Alize Cornet, με την οποία είχε ολοκληρωθεί το μυθικό σερί 37 διαδοχικών νικών που έτρεχε.

Η 21χρονη Πολωνή δεν συνάντησε δυσκολίες στην πρεμιέρα της στο BNP Paribas Poland Open, επιβλήθηκε της συμπατριώτισσάς της, Magdalena Frech, με 6-1, 6-2, για να βελτιώσει το ρεκόρ της στη φετινή σεζόν στο χώμα στο 17-0 νίκες.

"Είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερο να παίζεις μπροστά στους συμπατριώτες σου. Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω σε πολλά τουρνουά στην Πολωνία μέχρι τώρα, οπότε σίγουρα θα χρειαστώ μια επιπλέον συγκέντρωση και αφοσίωση εδώ, ώστε να μείνω στον στόχο και να μην αφήσω να με αποσυντονίσει τίποτα", είπε μετά το ματς η Swiatek.

Η Swiatek έχει πλέον 47 νίκες στη φετινή χρονιά, σε 51 αναμετρήσεις (47-4). Η τελευταία παίκτρια που την έχει κερδίσει στο χώμα είναι η Μαρία Σάκκαρη, που την είχε "εκθρονίσει" πέρσι από το Roland Garros, αποκλείοντάς την με 2-0 σετ στον 4ο γύρο.

Στον 2ο γύρο του 250αριού της Βαρσοβίας, η Swiatek θα αντιμετωπίσει τη lucky loser Gabriela Lee από τη Ρουμανία, που κέρδισε την Κύπρια Raluca Serban με 3-6, 6-2, 7-5.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό και το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών. Η lucky loser Laura Pigossi έκανε μια μεγάλη νίκη εις βάρος της Nadia Podoroska με 3-6, 6-0, 6-4 και μπήκε στην καλύτερη 8άδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Ana Bogdan. Η Ρουμάνα επιβλήθηκε της Katerina Siniakova με 6-0, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots