WTA
Raducanu: "Υπό δοκιμή ο Tursunov, δεν έχω προπονητή από το Μαϊάμι"

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 - 13:38

Ο Dmitry Tursunov ήταν ο 4ος προπονητής με τον οποίο δούλεψε η Emma Raducanu στους τελευταίους 13 μήνες, ωστόσο ούτε με αυτόν γνωρίζει αν θα συνεχίσει τη συνεργασία της, αφού όπως είπε προετοιμάστηκαν μαζί δοκιμαστικά και ο Ρώσος τεχνικός δεν θα είναι μαζί της σε μόνιμη βάση.

Ούτε η επιλογή του Tursunov ήταν μια μόνιμη λύση για την Raducanu, που εξήγησε στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από το τουρνουά της Ουάσινγκτον, πως δέχτηκε να κάνει ένα trial με τον Ρώσο προπονητή, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τα hard court τουρνουά της Αμερικής.

Θυμίζουμε πως ο Tursunov, που έχει δουλέψει στο παρελθόν με τις Aryna Sabalenka, Elena Vesnina και Anett Kontaveit, είχε σταματήσει να δουλεύει με την τελευταία εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία, αφού η Εσθονή τενίστρια χρειαζόταν κάποιον προπονητή μαζί της στα τουρνουά και ο Tursunov δεν μπορούσε να μπει σε όλες τις χώρες που είχε τουρνουά, εξαιτίας του ρωσικού του διαβατηρίου.

Τις δυο προηγούμενες εβδομάδες δούλεψε με την Raducanu, η οποία όμως ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας πως δεν ήταν κάτι μόνιμο, μιας και ο Tursunov θα είναι "δεσμευμένος" την επόμενη εβδομάδα στο 1000άρι του Τορόντο. Πιθανότατα οι δυο τους θα επανενωθούν κάποια στιγμή, αλλά η Raducanu κατέστησε σαφές πως δεν θα βλέπουμε τον Ρώσο στο box της σε κάθε τουρνουά. 

Η νεαρή Βρετανίδα, η οποία έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε όλο τον αθλητικό κόσμο την περσινή χρονιά, όταν κατέκτησε από τα προκριματικά το US Open στα 18 της, έχει δουλέψει ήδη με 4 προπονητές τους τελευταίους 13 μήνες και ενδεχομένως να τη δούμε σύντομα και με 5ο.

Το περσινό καλοκαίρι δούλευε με τον Nigel Sears, τον οποίο αποδέσμευσε μετά την καλή της πορεία μέχρι τον 4ο γύρο του Wimbledon. Στη συνέχεια δούλεψε με τον Andrew Richardson, με τον οποίο κατέκτησε το US Open. Παρά τον θρίαμβο αυτό όμως η συνεργασία τους δεν συνεχίστηκε και στο τέλος της σεζόν η Βρετανίδα άρχισε να δουλεύει με τον Torben Beltz.

Ούτε αυτή η συνεργασία καρποφόρησε, με την Raducanu να μένει στην ουσία χωρίς προπονητή μετά από το Μαϊάμι, από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα. Όπως ενημέρωσε και στην συνέντευξή της, ο Tursunov δεν ήταν αντικαταστάτης του Beltz, αλλά τη βοήθησε με την προετοιμασία της και από εκεί και πέρα το μέλλον θα δείξει τι θα γίνει, όπως είπε και η 19χρονη.

"Από το Μαϊάμι στην πραγματικότητα δεν είχα προπονητή. Μου πήρε κάποιο καιρό να το συνηθίσω. Εδώ απλά είχαμε ένα δοκιμαστικό (με τον Tursunov), όμως ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δουλέψω μαζί του. Ξεκινήσαμε από την προηγούμενη εβδομάδα", είπε η Raducanu στη συνέντευξη Τύπου της στην Ουάσινγκτον.

Η Raducanu έχει αντιμετωπίσει πολύ σκληρές κριτικές μετά από τον θρίαμβο του US Open, επειδή δεν είχε αντίστοιχες επιτυχίες. Η ίδια ωστόσο είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματά της και πολλάκις έχει πει ότι δεν περιμένει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια μετά το US Open, αλλά παραμένει στους στόχους που είχε πριν κατακτήσει ένα Slam.

"Με εξαίρεση το US Open, τα αποτελέσματα που είχα πέρσι δεν ήταν καθόλου άσχημα για μια παίκτρια 18-19 ετών. Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά, προσπαθώντας να βρω ξανά αυτό το επίπεδο. Το κακό είναι ότι προσπέρασα όλα τα βήματα. Από το να παίζω σε διοργανώσεις 25.000 δολαρίων, βρέθηκα στο Top 10 και στα Grand Slams. Και πάλι κατάφερα να περάσω κάποιους γύρους στα μεγαλύτερα τουρνουά. Είμαι περήφανη με τον εαυτό μου, έχω μάθει πολλά και είμαι δυνατή. Κάθε εβδομάδα αντιμετωπίζω μια ήττα μπροστά σε όλους και καταφέρνω και σηκώνομαι κάθε φορά. Συγκεντρώνομαι στην προπόνηση, είναι μια καθημερινή διαδικασία και νιώθω ότι μαθαίνω και περνάω καλά."

Αυτή την εβδομάδα η Raducanu θα είναι στο Νο.2 του ταμπλό του Citi Open στην Ουάσινγκτον και στον 1ο γύρο θα παίξει με την προερχόμενη από τα προκριματικά, Louisa Chirico.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots