WTA
1ος τίτλος μετά από 5 χρόνια για τη Siniakova (vid)

 
1ος τίτλος μετά από 5 χρόνια για τη Siniakova (vid)
© Matic Klansek Velej / Sportida
tn team Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:24

Τον 1ο τίτλο της από το καλοκαίρι του 2017 και 3ο συνολικά στην καριέρα της κατέκτησε η Katerina Siniakova, η οποία κέρδισε την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Elena Rybakina, σε έναν τελικό που ξεπέρασε τις 3 ώρες στο Portoroz.

Η Siniakova επικράτησε της Rybakina με 6-7 (4), 7-6 (5), 6-4 σε έναν σπουδαίο τελικό στο Portoroz της Σλοβενίας, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο νεοσύστατο Zavarovalnica Sava Portoroz, που έγινε για 2η φορά φέτος.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από 3 ώρες και 6 λεπτά, με τη Siniakova να κάνει μια επική επιστροφή στο 1ο σετ, στο οποίο έχανε με 0-5! Κατάφερε να κερδίσει 5 games στη σειρά η Τσέχα, η οποία έσωσε 3 set points στο 9ο game (3-5) και άλλα 2 στο 10ο game (4-5), πριν ισοφαρίσει σε 5-5. Παρά το τρομερό comeback της, η Siniakova τελικά έχασε το σετ, αφού η Rybakina το κέρδισε στο 6ο της set point στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-4.

Η Siniakova βρέθηκε για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο, όταν υπέστη break και έμεινε πίσω με 3-4 στο 2ο σετ. Στο επόμενο game ωστόσο βρήκε απάντηση η 26χρονη Τσέχα, η οποία ισοφάρισε σε 4-4. Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, με τη Siniakova αυτή τη φορά να κερδίζει τους πιο κρίσιμους πόντους και να επικρατεί με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ η Siniakova έκανε πρώτη το break για το 4-2 και η Rybakina απάντησε, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Ακολούθησε νέο break για την Τσέχα, πρωταθλήτρια σε 6 Grand Slams στα διπλά, που ανέκτησε το προβάδισμα με 5-4 και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας για τη Siniakova στο tour, μετά από τα δυο τουρνουά που είχε κερδίσει το 2017, τον Ιανουάριο στη Shenzhen της Κίνας και τον Ιούλιο στο Bastad της Σουηδίας.

Η Τσέχα, η οποία κέρδισε και την περσινή πρωταθλήτρια, Jasmine Paolini, σε ακόμα ένα συναρπαστικό ματς με 6-2, 3-6, 7-6 (5) στα προημιτελικά, κέρδισε 33 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα και επέστρεψε στο Top 50, ανεβαίνοντας από το Νο.82 στο Νο.49. To career high της είναι το Νο.31, από τον Οκτώβριο του 2018.

Η Rybakina, η οποία κατέκτησε το Wimbledon πριν 2 μήνες, παρέμεινε στους 3 τίτλους καριέρας, φτάνοντας τους 7 χαμένους τελικούς (3-7). Σημείωσε μικρή άνοδο σήμερα τριών θέσεων η Καζάκα, η οποία θυμίζουμε πως δεν κέρδισε βαθμούς στο Wimbledon, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα στο Νο.22 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots