WTA
Σπουδαία πρόκριση για τις "16" του Τόκιο η Παπαμιχαήλ! (vid)

 
Σπουδαία πρόκριση για τις "16" του Τόκιο η Παπαμιχαήλ! (vid)
tn team Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:37

Μια από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας της πανηγύρισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Xiaodi You και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Toray Pan Pacific Open, όπου την περιμένει η Garbine Muguruza.

Κάνοντας και σήμερα ένα φανταστικό παιχνίδι, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ επιβλήθηκε της Xiaodi You με 6-4, 6-2 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στις "16" καλύτερες του Toray Pan Pacific Open στο Τόκιο.

Αυτή ήταν η 2η νίκη καριέρας σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης για την 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια και η 1η σε μια διοργάνωση WTA 500, όπου βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου.

Μια από αυτές θα αντιμετωπίσει και στον 2ο γύρο η Παπαμιχαήλ, τη Νο.3 του ταμπλό, Νο.12 του κόσμου, άλλοτε Νο.1 στον κόσμο και πρωταθλήτρια σε 2 Grand Slam τουρνουά, Garbine Muguruza, που πέρασε με bye στις "16". Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο παιχνίδι στην καριέρα της Ελληνίδας παίκτριας.

Η Δέσποινα ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και προηγήθηκε με 2-0, αλλά η You, η οποία επίσης μπήκε στο ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, κέρδισε τα 3 επόμενα games και προηγήθηκε με 3-2. Η Ελληνίδα έκανε έπειτα νέο break και πέρασε ξανά μπροστά με 4-3, ενώ σε ένα πολύ κρίσιμο game, επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς της για το 5-3. Στο επόμενο game που είχε το σερβίς, είχε ευκολότερο έργο η Ελληνίδα, που έκανε το 6-4.

Στα πρώτα λεπτά του 2ου σετ η μάχη συνεχίστηκε, με την Παπαμιχαήλ να κάνει το break για το 1-0 και την Κινέζα να απαντάει στο 2ο game, το οποίο είχε 6 ισοπαλίες, για την ισοφάριση σε 1-1. Χρειάστηκαν 27 λεπτά για να παιχτούν τα πρώτα 2 games του 2ου σετ, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική, με τη Δέσποινα να κερδίζει 4 games στη σειρά και να φτάνει στο 5-1. Το μόνο που κατάφερε η Κινέζα ήταν να μειώσει σε 5-2, πριν η πρωταθλήτριά μας κάνει άλλο ένα καλό game στο σερβίς της, για να "κλειδώσει" τη νίκη της για το 6-2, σε 1 ώρα και 55 λεπτά, στο κεντρικό στάδιο του Utsubo Tennis Center.


Αυτή ήταν η 3η νίκη της Παπαμιχαήλ στο τουρνουά του Τόκιο, αφού στα προκριματικά είχε κερδίσει δυο παίκτριες από την Ιαπωνία, την Erika Sema με 6-4, 4-6, 6-4 και την Himeno Sakatsume με 6-2, 6-4.

Την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψει στο στάδιο, για να αντιμετωπίσει την Muguruza σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, έχοντας ήδη εξασφαλίσει με τη σημερινή της νίκη μια άνοδο 40 περίπου θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, κοντά στο No.170 του κόσμου (τώρα βρίσκεται στο Νο.213).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots