WTA
Έχασε μια θέση η Σάκκαρη, στο Top 3 η Badosa

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:41

H Μαρία Σάκκαρη έχασε μια θέση αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Στο Top 3 επέστρεψε η Paula Badosa. Δείτε πως διαμορφώθηκε η κατάταξη της WTA.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά έχασε τους 305 βαθμούς που κέρδισε πέρσι από την καλή της πορεία μέχρι τον τελικό στην Οστράβα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη θέση της από την Aryna Sabalenka και να υποχωρήσει στο Νο.7 του κόσμου.

Να σημειωθεί πως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αγωνιστεί και φέτος το 500άρι της Οστράβα, απλά το τουρνουά άλλαξε ημερομηνίες κι έτσι της αφαιρέθηκαν πρόωρα η βαθμοί του.

Στο Νο.1 πάντα είναι η Iga Swiatek, οποία επίσης έχασε λίγους βαθμούς, αλλά διατηρεί μια αστρονομική διαφορά -μεγαλύτερη των 5.000 βαθμών- από την Ons Jabeur, που με τη σειρά της είναι εδραιωμένη για την ώρα στο Νο.2.

Στο Νο.3 επέστρεψε η Paula Badosa, η οποία κέρδισε μια θέση, εξαιτίας της πτώσης της Anett Kontaveit στο Νο.4, μιας και η Εσθονή ήταν η περσινή πρωταθλήτρια στην Οστράβα. Στο Νο.5 παρέμεινε η Jessica Pegula και ακολουθούν σε Νο.6 και Νο.7 οι Sabalenka και Σάκκαρη. Σταθερές στο Νο.8 η Coco Gauff, στο Νο.9 η Simona Halep και στο Νο.10 η Caroline Garcia.

Η Beatriz Haddad Maia, η οποία διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας της, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.15 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high της. Δυο θέσεις κέρδισε η Jelena Ostapenko στο Νο.17, ενώ 3 θέσεις κέρδισε η Ekaterina Alexandrova, η οποία για πρώτη φορά στην καριέρα της ανέβηκε στο Νο.21.

Νέο career high και για τη Liudmila Samsonova, που κατέκτησε τον 3ο τίτλο της για φέτος στο Τόκιο και κέρδισε 7 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.23. Η φιναλίστ του τουρνουά του Τόκιο και μόλις 19χρονη Qinwen Zheng, κέρδισε 8 θέσεις και βελτίωσε και εκείνη το career high της, στο Νο.28 του κόσμου.

9 θέσεις άφησε πίσω της η Madison Brengle, που ανέβηκε στο Νο.51, ενώ η Lin Zhu κέρδισε 7 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.63 και η Emma Raducanu κέρδισε 11 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.66. Σημαντικές άνοδοι και για τις Tatjana Maria και Claire Liu, που κέρδισαν 10 και 11 θέσεις και βρίσκονται στο Νο.70 και Νο.73 αντίστοιχα.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots