WTA
Νίκη στο 250άρι του Monastir για την Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ © Toray Pan Pacific Open
tn team Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 - 16:22

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε εμφατικά την Ines Ibbou και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό του WTA 250 τουρνουά του Monastir στην Τυνησία.

Πολύ καλό ξεκίνημα είχε η Παπαμιχαήλ σε ακόμα ένα WTA τουρνουά, στο Monastir της Τυνησίας. Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Αλγερινής Ines Ibbou με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στον 2ο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Jasmin Open.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.178 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, βρέθηκε πίσω με 0-2 στο 1ο σετ, αλλά ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Στο 5ο game έχασε 4 break points και τελικά έμεινε πίσω με 2-3, όμως συνέχισε να είναι καλύτερη τα επόμενα λεπτά και με 4 κερδισμένα games στη σειρά, έφτασε στο 6-3.

Παρότι έμεινε πίσω με break και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο 0-1, η Παπαμιχαήλ πήρε γρήγορα το πάνω χέρι και σ' αυτό, κερίζοντας 4 διαδοχικά games για να φτάσει στο 4-1. Διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος και έκλεισε το σετ στο 8ο game για το 6-2, έχοντας κατακτήσει τα 12 από τα 15 τελευταία games της αναμέτρησης.

Αύριο η Παπαμιχαήλ θα διεκδικήσει μια θέση στο κυρίως ταμπλό, αλλά απέναντι σε μια πολύ έμπειρη και δυνατή παίκτρια, την Kristina Mladenovic. Η 29χρονη Γαλλίδα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.130 του κόσμου όμως είναι μιας κορυφαίας κλάσης τενίστρια που έχει φτάσει έως και το Νο.10 στο παρελθόν, συνέτριψε στον 1ο γύρο την Julia Lohoff με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots