WTA
"Άλωσε" το Ταλίν η Krejcikova (vid)

 
"Άλωσε" το Ταλίν η Krejcikova (vid)
© Mathias Schulz/WTA
tn team Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 - 15:59

H Barbora Krejcikova κέρδισε την Anett Kontaveit στον τελικό του Tallin Open και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Ταλίν, κατακτώντας τον πρώτο της τίτλο εδώ και 15 μήνες.

Ήταν ένας τίτλος που είχαν ανάγκη και οι δυο τους, όμως στο τέλος η Barbora Krejcikova αποδείχτηκε καλύτερη από την Anett Kontaveit στην παρούσα φάση, κερδίζοντας την Εσθονή με 6-2, 6-3, για να κατακτήσει το 250άρι του Ταλίν στην Εσθονία.

Η Krejcikova είχε μια φανταστική εβδομάδα στο Ταλίν, κερδίζοντας 5 πολύ καλές παίκτριες, σε μια πορεία που μόνο WTA 250 διοργάνωση δεν θυμίζει! Στον 1ο γύρο απέκλεισε την Ajla Tomljanovic, στον 2ο γύρο την Marta Kostyuk, στα προημιτελικά την Beatriz Haddad Maia και στα ημιτελικά την Belinda Bencic. Με τη νίκη της σήμερα, κέρδισε και τις 3 κορυφαίες του ταμπλό, Kontaveit, Bencic και Haddad Maia!

Στον σημερινό τελικό κυριάρχησε κατά κράτος η Τσέχα, η οποία κέρδισε τα 4 τελευταία games του 1ου σετ, ενώ προηγήθηκε και με 3-1 στο 2ο. Η Kontaveit την ισοφάρισε στο 3-3, αλλά η Krejcikova πήρε τα 3 επόμενα games και έβαλε τέλος στο ματς, μετά από μόλις 81 λεπτά στο court.

H Krejcikova κέρδισε τον 4ο τίτλο της καριέρας της. Έχει κερδίσει 3 τίτλους σε 250άρια τουρνουά, σε Στρασβούργο (2021), Πράγα (2021) και Ταλίν (2022), καθώς και το Roland Garros το 2021. Βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 4-3 νίκες.

Για την Kontaveit αυτός ήταν ο 11ος χαμένος τελικός στην καριέρα της (6-11 σε τελικούς), με την Εσθονή να περνάει μια κρίση μετά την Αγία Πετρούπολη, όπου κέρδισε τον μοναδικό φετινό της τίτλο, αφού έχει 3 διαδοχικές ήττες σε τελικούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots