WTA
"Άνοιξε λογαριασμό" η Blinkova (vid)

 
Anna Blinkova
Anna Blinkova © Petean Calin Florin/WTA
tn team Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 - 20:48

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η Anna Blinkova, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Η Blinkova κέρδισε στον τελικό του Transylvania Open την Jasmine Paolini με 6-2, 3-6, 6-2, για να ολοκληρώσει με πανηγυρικό τρόπο μια από τις καλύτερες εβδομάδες της καριέρας της.

Η Blinkova θα μπορούσε να πάρει και νωρίτερα τη νίκη αυτή, αφού προηγήθηκε με σετ και με break στο 6-2, 3-2. Η Paolini όμως πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε 4 games στη σειρά, για να ανατρέψει το 2ο σετ και να αλλάξει τα δεδομένα στον τελικό.

Το αποφασιστικό σετ ήταν κλειστό στα πρώτα λεπτά, με τις δυο παίκτριες να κρατούν από 2 φορές το σερβίς τους στα 4 πρώτα games, όμως η Blinkova έκανε συνεχόμενα break στη συνέχεια και τελικά το κατέκτησε και αυτό με 6-2, για να ολοκληρώσει τη νίκη της σε 1 ώρα και 41 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 1ος τελικός στην καριέρα της Blinkova, που τα πήγε περίφημα και εξασφάλισε μια εντυπωσιακή επιστροφή στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα κερδίσει 58 θέσεις και από το Νο.138 θα ανεβεί αύριο στο Νο.80. Το career high της είναι το Νο.54, όπου είχε βρεθεί τον Φεβρουάριο του 2020.

Η Paolini έπαιξε για 2η φορά στην καριέρα της σε έναν τελικό, έχοντας κερδίσει τον πρώτο, στο Portoroz της Σλοβενίας τον Σεπτέμβριο του 2021. Θα κερδίσει 10 θέσεις η 26χρονη Ιταλίδα, η οποία θα ανεβεί στο Νο.68 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots