WTA
Στο Νο.3 η Pegula, Νο.4 η Σάκκαρη

 
Jessica Pegula
Jessica Pegula © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 - 9:37

Η Jessica Pegula είναι το νέο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την κατάκτηση του 1000αριού της Γουαδαλαχάρα, ενώ η φιναλίστ, Μαρία Σάκκαρη, επέστρεψε στο Top 4. Νέο career high και για την Coco Gauff.

Μετά τον θρίαμβό της στη Γουαδαλαχάρα, όπου κέρδισε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της, η κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια, Jessica Pegula, ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Pegula είναι πίσω μόνο από τις Iga Swiatek και Ons Jabeur, με την Swiatek να διατηρεί στο Νο.1 την εξωπραγματική διαφορά των 6.280 βαθμών από τη δεύτερη Jabeur.

Στο Νο.4 ανέβηκε η Μαρία Σάκκαρη, που μετά την πολύ καλή εβδομάδα της στη Γουαδαλαχάρα και την πορεία μέχρι τον τελικό, άφησε πίσω της 2 θέσεις και επέστρεψε στο Top 4. Θυμίζουμε πως το ρεκόρ της Σάκκαρη και ρεκόρ για το ελληνικό τένις ταυτόχρονα, είναι το Νο.3 του κόσμου.

Μια θέση έχασε η Aryna Sabalenka, που υποχώρησε στο Νο.5, ενώ στο Νο.6 ανέβηκε η Coco Gauff, που βελτίωσε για μια ακόμα εβδομάδα το career high της. Η Anett Kontaveit υποχώρησε στο Νο.7, ενώ στο Νο.8 βρίσκεται η Caroline Garcia, που κέρδισε 2 θέσεις. Η Paula Badosa έπεσε στο Νο.9 και το Top 10 συμπληρώνει η Daria Kasatkina.

Μια θέση μακριά από το Top 10 βρίσκεται η Veronika Kudermetova, που έκλεισε πολύ δυναμικά τη σεζόν και ανέβηκε στο Νο.11 για 1η φορά στην καριέρα της. Δυο θέσεις κέρδισε η Madison Keys στο Νο.13, ενώ από 2 θέσεις κέρδισαν και οι Petra Kvitova και Jelena Ostapenko, στο Νο.19 και στο Νο.21 αντίστοιχα.

Μετά τη μεγάλη πορεία της μέχρι τα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα, η Marie Bouzkova κέρδισε 8 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.30 του κόσμου. 12 θέσεις άφησε πίσω της η Sloane Stephens, που ανέβηκε στο Νο.38, ενώ 12 θέσεις κέρδισε και η Bianca Andreescu στο Νο.47.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots