WTA
Η Kasatkina απέκλεισε την Gauff και η Swiatek μπήκε 4άδα (vids)

 
Daria Kasatkina
Daria Kasatkina © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 - 4:03

H Daria Kasatkina κέρδισε την Coco Gauff με 2-0 σετ και τα πράγματα ξεκαθάρισαν στον όμιλο, αφού η Iga Swiatek εξασφάλισε από τώρα την 1η θέση και η Kasatkina με την Caroline Garcia θα διεκδικήσουν μεθαύριο τη 2η.

Η Kasatkina επιβλήθηκε της Gauff με 7-6 (6), 6-3 και έμεινε "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης για τα ημιτελικά του WTA Finals.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε λεπτομέρειες, με τη Ρωσίδα να καταφέρνει να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση και να παίρνει τα ηνία στις κρισιμότερες στιγμές. Υπενθυμίζουμε πως και για τις δυο αυτό είναι το πρώτο WTA Finals.

Η 18χρονη Gauff σίγουρα θα έχει πάρα πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να αγωνιστεί ξανά στο θεσμό, το ντεμπούτο της όμως δεν ήταν ιδανικό, βγάζοντας μεγάλη νευρικότητα και κάνοντας πάρα πολλά αβίαστα λάθη σήμερα, που δεν θα μπορούσε να της τα συγχωρήσει η Kasatkina.

Στο 1ο σετ η νεαρή Αμερικανίδα σπατάλησε ένα προβάδισμα με 4-1, με την Kasatkina να ισοφαρίζει σε 4-4 και αργότερα να έχει και ένα set point στο 5-6, 40-Α. Έμεινε στο σετ η Gauff, στο tie-break όμως έχασε νέο προβάδισμα με 3-0 και τελικά το έχασε με 8-6, με την Kasatkina να παίρνει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Gauff, που υπέστη 3 διαδοχικά break στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Τις δυο φορές απάντησε και μείωσε σε 1-2 και σε 2-3, κρατώντας την επαφή με την Kasatkina, στο 3ο όμως δεν βρήκε απάντηση και η Ρωσίδα κατάφερε να "ξεφύγει" με 5-2.

Η Gauff πήρε το μόνο service game της σ' αυτό το σετ για να μειώσει σε 5-3, όμως το ίδιο έκανε και η Kasatkina στη συνέχεια, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Η νίκη της Kasatkina όχι απλά στέλνει την Swiatek στα ημιτελικά, αλλά της εξασφαλίζει και την 1η θέση του Group Tracey Austin, όπου τα πράγματα πλέον είναι απολύτως ξεκάθαρα.

Η Swiatek θα πάρει την 1η θέση του ομίλου, η Garcia με την Kasatkina θα αναμετρηθούν το Σάββατο για την 2η θέση, ενώ η Gauff έχει ήδη μείνει εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots