WTA
Έγραψε ιστορία η Swiatek

 
Έγραψε ιστορία η Swiatek
© USTA
tn team Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 - 12:50

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το ότι η Iga Swiatek θα σαρώσει τα βραβεία για τη φετινή της σεζόν και ένα από τα σπουδαιότερα που κέρδισε, ήταν αυτό της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας ITF, ένα βραβείο που για πρώτη φορά το κατακτά τενίστρια από την Πολωνία.

Η Swiatek αναδείχθηκε ITF World Champion, παίκτρια της χρονιάς δηλαδή για τη σεζόν του 2022, και έγινε η πρώτη Πολωνή που καταφέρνει αυτό το επίτευγμα.

Μόνο ο Lukasz Kubot είχε βραβευτεί από την ITF ως παίκτης της χρονιάς, το 2017 για το διπλό των ανδρών. Στα μονά, η Swiatek έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της Πολωνίας σε γυναίκες και άνδρες.

"Ήταν μια μεγάλη χρονιά για μένα και πολλά σημαντικά βραβεία που κερδίζω μου δείχνουν πόσο καλά τα πήγα. Το εκτιμώ και θέλω να ευχαριστήσω την ITF. Δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό αν δεν είχα την οικογένειά μου, την ομάδα μου, τους φαν μου στην Πολωνία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί κερδίσαμε αυτό το βραβείο, για τις εκπληκτικές περιπέτειες του 2022", είπε η 21χρονη Swiatek.

Η Swiatek κατέκτησε 8 τίτλους τη φετινή σεζόν, 2 από αυτούς σε Grand Slams (Roland Garros και US Open) και 6 από αυτούς συνεχόμενους, στο πολύ εντυπωσιακό σερί 37 νικών που έκανε μέσα στη χρονιά και ήταν το μεγαλύτερο για τον 21ο αιώνα. Η κυριαρχία της στο tour ήταν καταφανής και τερμάτισε τη χρονιά όχι μόνο στο Νο.1, αλλά και με διπλάσιους βαθμούς από τη δεύτερη Ons Jabeur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots