WTA
Στο Νο.7 η Σάκκαρη - νέο career high η Σακελλαρίδη

 
Στο Νο.7 η Σάκκαρη - νέο career high η Σακελλαρίδη
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 - 14:48

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης. Νέο career high στα διπλά για τη Σαπφώ Σακελλαρίδη, που διατηρείται στο Νο.1 της χώρας μας.

Μια ακόμα εβδομάδα στο Top 10 για τη Μαρία Σάκκαρη, που διατηρήθηκε στο Νο.7 του κόσμου σήμερα, μιας και δεν υπήρξαν αλλαγές στο Top 10 αυτή τη Δευτέρα.

Πάντα στην κορυφή είναι η Iga Swiatek, η οποία για την ώρα δεν μπορεί να απειληθεί, διατηρώντας μια διαφορά μεγαλύτερη των 4.000 βαθμών από τη Νο.2 και πρωταθλήτρια του Australian Open, Aryna Sabalenka.

Η Ons Jabeur είναι στο Νο.3, η Jessica Pegula στο Νο.4 και η Caroline Garcia συμπληρώνει το Top 5. Η Coco Gauff ακολουθεί στο Νο.6, η Σάκκαρη στο Νο.7, η Daria Kasatkina στο Νο.8, η Belinda Bencic στο Νο.9 και η Elena Rybakina στο Νο.10.

Η σημαντικότερη αλλαγή γι' αυτή την εβδομάδα ήταν η άνοδος της Alycia Parks στο Νο.51 του κόσμου. Η 22χρονη Αμερικανίδα, μετά και τη μεγάλη νίκη της στη Λυών, κέρδισε 28 θέσεις και βελτίωσε κατά 25 θέσεις το προηγούμενο career high της.

Η 18χρονη μόλις Linda Noskova, η οποία κάνει μια πολύ εντυπωσιακή χρονιά μέχρι τώρα, κέρδισε άλλες 6 θέσεις και μπήκε στο Top 50 ανεβαίνοντας στο Νο.50 του κόσμου, ενώ η Lin Zhu, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στη Hua Hin της Ταϊλάνδης, κέρδισε 13 θέσεις και σημείωσε επίσης νέο προσωπικό ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο.41 της WTA.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, στο Νο.2 της χώρας μας στα μονά μένει η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, παρά τη μικρή πτώση που είχε από το Νο.151 στο Νο.154. Στο Top 200 επέστρεψε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε 4 θέσεις, ενώ στο Νο.310 είναι η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία έχασε 3 θέσεις.

Η Σακελλαρίδη κέρδισε 11 θέσεις στα διπλά, όπου παραμένει στο Νο.1 της Ελλάδας και βεβαίως έκανε νέο career high, φτάνοντας στο Νο.168 της WTA. Λίγο πίσω της είναι η Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 7 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.177 του κόσμου.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots