WTA
Παρέμεινε στην 7η θέση η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 - 17:05

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης για μια ακόμα εβδομάδα. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 35 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και επέστρεψε στο Top 200, ενώ νέο career high πραγματοποίησε η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Για μια ακόμα εβδομάδα, η Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Νο.7 της κατάταξης της WTA. Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, απ' όταν έκανε το ντεμπούτο της στο Top 10, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, δεν έχει απουσιάσει ούτε μια μέρα από την κορυφαία 10άδα.

Πάντα 1η στην κατάταξη της WTA είναι η Iga Swiatek, που διατηρεί μια αστρονομική διαφορά 4.385 πόντων με τη δεύτερη Aryna Sabalenka.

Στο Νο.3 είναι η Ons Jabeur, στο Νο.4 η Jessica Pegula, στο Νο.5 η Caroline Garcia και στο Νο.6 η Coco Gauff. Πίσω από τη Σάκκαρη, στο Νο.8, είναι η Daria Kasatkina, ενώ την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Belinda Bencic (No.9) και Elena Rybakina (No.10).

Στο Νο.12 ανέβηκε η Beatriz Haddad Maia, που κέρδισε 2 θέσεις, ενώ 4 θέσεις κέρδισε η Liudmila Samsonova, που βελτίωσε επίσης το career high της, στο Νο.15 του κόσμου.

Τρεις ακόμα παίκτριες βελτίωσαν τα προσωπικά τους ρεκόρ στο Top 50. Η Magda Linette κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.21, η 20χρονη Qinwen Zheng κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.24, ενώ η Anastasia Potapova, πρωταθλήτρια στο Linz, άφησε πίσω της 13 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.31.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε μια ακόμα θέση στα διπλά και βελτίωσε ξανά το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.167. Η Σαπφώ παραμένει κορυφαία Ελληνίδα στα διπλά, με τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου να είναι πίσω της, στο Νο.171. Η Βαλεντίνη κέρδισε 6 θέσεις αυτή την εβδομάδα, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 35 θέσεις και επέστρεψε στο Top 200, ανεβαίνοντας στο Νο.184.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots