WTA
Στον τελικό με 2 χαμένα games η Swiatek! (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 - 18:56

Η Iga Swiatek έχει πάρα πολύ στα σοβαρά την αποστολή της για υπεράσπιση του τίτλου στην Ντόχα και μπήκε στον τελικό έχοντας συνολικά μόνο 2 χαμένα games, αθροιστικά σε 2 αναμετρήσεις!

Μετά την προχθεσινή πολύ εντυπωσιακή πρεμιέρα της για τον 2ο γύρο, όπου συνέτριψε την Danielle Collins με 6-0, 6-1, η Iga Swiatek κέρδισε με ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα και τη Veronika Kudermetova, Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη, σήμερα για τα ημιτελικά.

Η 21χρονη Πολωνή τενίστρια, η οποία δεν έπαιξε στα προημιτελικά εξαιτίας της απόσυρσης της Belinda Bencic, κατάφερε με μόλις 2 χαμένα games να μπει στον τελικό του Qatar Open, ενός εκ των δυνατότερων ταμπλό όλης της χρονιάς!

Η Swiatek, πρωταθλήτρια πέρσι στην Ντόχα, κυριάρχησε κατά κράτος στο court και έχασε 5 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, χωρίς φυσικά να απειληθεί με break point. Επιπλέον, εκμεταλλεύτηκε τα 5 από τα 6 break points που δημιούργησε στο ματς και έτσι έφτασε στη νίκη σε 56 μόλις λεπτά, χάνοντας και σήμερα μόνο ένα game!

Αυτός θα είναι ο 1ος τελικός της για το 2023, 2ος συνεχόμενος στην Ντόχα και 14ος συνολικά στην καριέρα της, διεκδικώντας τον 12ο τίτλο της (11-2 σε τελικούς).

Το Σάββατο θα αντιμετωπίσει για τον τίτλο την Jessica Pegula, Νο.2 στο ταμπλό, που νωρίτερα κέρδισε για τον πρώτο ημιτελικό τη Μαρία Σάκκαρη με 6-2, 4-6, 6-1.

Αυτή θα είναι η 7η συνάντηση της Swiatek με την Pegula για το tour, με την Πολωνή να προηγείται με 4-2 στις νίκες. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους πάντως, η Αμερικανίδα είχε πάρει τη νίκη για το United Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots