WTA
H Swiatek ισοφάρισε ρεκόρ ενός αιώνα!

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tennisnews team Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 - 13:32

Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε από την τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο, με αυτό που έκανε η Iga Swiatek αυτή την εβδομάδα στην Ντόχα.

Η Swiatek για μια ακόμα φορά ξεπέρασε τον εαυτό της και έφτασε ένα ρεκόρ αιώνα, κατακτώντας τίτλο WTA χάνοντας μόλις 5 games! Και όχι οποιονδήποτε τίτλο, αλλά το δυνατό 500άρι της Ντόχας, που είχε ένα πάρα πολύ δυνατό ταμπλό.

Η 21χρονη Πολωνή, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη τον τελευταίο χρόνο, όχι απλά υπερασπίστηκε τον τίτλο της στην Ντόχα, αλλά το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Στον 1ο γύρο είχε bye, στον 2ο γύρο συνέτριψε την Danielle Collins με 6-0, 6-1, στα προημιτελικά πέρασε με walkover την Belinda Bencic, στα ημιτελικά διέλυψε τη Veronika Kudermetova με 6-0, 6-1 και στον τελικό κέρδισε την Jessica Pegula με 6-3, 6-0.

Τα 5 games που έχασε, ήταν τα λιγότερα χαμένα για παίκτρια που έχει κερδίσει τίτλο στην ιστορία της WTA, αλλά και στα τελευταία 98 χρόνια, από το Wimbledon του 1925, όταν η Suzanne Lenglen είχε χάσει επίσης 5 games. Βεβαίως, η Lenglen είχε χάσει 5 games σε 5 αναμετρήσεις, ωστόσο η Swiatek, που έδωσε 3 αγώνες, το έκανε σε μια πολύ διαφορετική εποχή, κερδίζοντας μάλιστα την 4η, την 11η και την 42η καλύτερη παίκτρια στην κατάταξη.

Κάτι ακόμα πολύ εντυπωσιακό που συνεχίζει η Swiatek, είναι η τρομερή παράδοση που έχει σε τελικούς. Χθες ήταν ο 10ος τελικός στους 12 τελευταίους, στους οποίους έχει χάσει 5 ή λιγότερα games!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots