WTA
1ος τίτλος καριέρας για την Kostyuk (vid)

 
Marta Kostyuk
Marta Kostyuk © ATX Open/Alex Smith
tn team Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 - 10:48

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η 20χρονη Marta Kostyuk από την Ουκρανία, που κέρδισε στον τελικό του Austin των Ηνωμένων Πολιτειών την Varvara Gracheva από τη Ρωσία με 2-0 σετ.

Και για τις δυο παίκτριες ήταν ο πρώτος τελικός στο WTA Tour, με την Kostyuk να είναι καλύτερη και να παίρνει τη νίκη με 6-3, 7-5 έπειτα από 91 λεπτά και μαζί μ' αυτή και τον πρώτο της WTA τίτλο.

"Είναι σουρεάλ", είπε μετά τον τελικό η 20χρονη Ουκρανή. "Απλά αγωνιζόμουν και έβλεπα το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, πιστεύω πως έτσι κερδίζονται τα τουρνουά! Τώρα δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω, αλλά προφανώς είμαι πάρα πολύ χαρούμενη."

Η Kostyuk "έσπασε" 5 φορές το σερβίς της Gracheva στο 1ο σετ, με τη Ρωσίδα να μην μπορεί να κάνει ούτε ένα κράτημα, ενώ στο 2ο σετ επέστρεψε από το 3-5 και κατάφερε να σώσει ένα set point στο σερβίς της Ρωσίδας στο 4-5, για να κατακτήσει τελικά με 7-5 και να "κλειδώσει" τη νίκη.

Μέχρι αυτό το τουρνουά, η Kostyuk είχε 4 χαμένους ημιτελικούς στο tour, κατάφερε όμως αυτή την εβδομάδα να κερδίσει για 1η φορά ημιτελικό, καθώς και τον πρώτο της τελικό.

Σήμερα η νεαρή Ουκρανή μπήκε για 1η φορά και στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας από το Νο.52 του κόσμου στο Νο.40, που είναι κατά 9 θέσεις καλύτερη από το προηγούμενο career high της.

Η για 1η φορά φιναλίστ στο tour Gracheva, κέρδισε με τη σειρά της 22 θέσεις, για να σκαρφαλώσει στο Νο.66 του κόσμου, από το Νο.88. Αυτό δεν είναι το career high της 22χρονης Ρωσίδας, που έχει ανεβεί και στο Νο.59 στο παρελθόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots