WTA
Στο Νο.7 η Σάκκαρη, χωρίς αλλαγές το Top 10

 
Στο Νο.7 η Σάκκαρη, χωρίς αλλαγές το Top 10
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 - 17:08

Δεν άλλαξε κάτι στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA αυτή την εβδομάδα, με τη Μαρία Σάκκαρη να παραμένει σε αυτό και στο Νο.7. 8 θέσεις κέρδισε η πρωταθλήτρια του Μοντερέι, Donna Vekic, 12 η πρωταθλήτρια του Austin, Marta Kostyuk.

Η Μαρία Σάκκαρη κράτησε και αυτή την εβδομάδα τη θέση της στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης και διατηρείται σταθερά στο Top 10, απ' όπου δεν έχει αποχωρήσει ποτέ μετά και την πρώτη της είσοδο, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Δεν υπήρξε καμία αλλαγή θέσης αυτή την εβδομάδα στο Top 10, με την Iga Swiatek να είναι πάντα στην κορυφή και την Aryna Sabalenka πίσω της, με την αστρονομική διαφορά των 4.485 βαθμών να τις χωρίζει.

Στο Νο.3 παραμένει η Jessica Pegula, στο Νο.4 η Ons Jabeur και στο Νο.5 η Caroline Garcia. Στην 6η θέση βρίσκεται η Coco Gauff, στην 7η η Σάκκαρη, στην 8η η Daria Kasatkina και στις δυο τελευταίες θέσεις της πρώτης 10άδας είναι η Belinda Bencic και η Elena Rybakina.

Πολύ κοντά στην επιστροφή της στο Top 20 βρίσκεται η Donna Vekic, η οποία μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μοντερέι κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.23 του κόσμου.

8 θέσεις κέρδισε και η Lin Zhu, που βελτίωσε το career high της μετά τη νέα καλή πορεία της έως τα ημιτελικά του Μοντερέι, για να ανεβεί στο Νο.33 του κόσμου.

Νέο career high και για την πρωταθλήτρια του Austin, Marta Kostyuk, που κέρδισε τον 1ο της τίτλο και ανέβηκε από το Νο.52 στο Νο.40, βελτιώνοντας κατά 9 θέσεις το προηγούμενο ρεκόρ της.

Η φιναλίστ του ίδιου τουρνουά, Varvara Gracheva, άφησε πίσω της με τη σειρά της 22 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.66, ενώ 17 θέσεις κέρδισε η 21χρονη Katie Volynets, ημιφιναλίστ στο Austin, για να κάνει νέο career high στο Νο.75.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots