WTA
Δύσκολη πρόκριση για Pegula (vids)

 
Δύσκολη πρόκριση για Pegula (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 - 8:45

Στον 4ο γύρο του Indian Wells προκρίθηκε η Jessica Pegula, που είχε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με την Anastasia Potapova. Στο τουρνουά συνεχίζουν και οι Aryna Sabalenka και Coco Gauff.

H Pegula βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο παιχνίδι της με την Potapova, αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη με 3-6, 6-4, 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ, η Αμερικανίδα προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ, όμως η Potapova την ισοφάρισε στο 8ο game. Στο 9ο game του 2ου σετ η Pegula κινδύνεψε άμεσα με αποκλεισμό, αφού χρειάστηκε να σώσει break point, για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 5-4.

Στο επόμενο game η κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια έκανε το break και έστειλε το ματς σε 3ο σετ, όπου και πάλι είχε δύσκολο έργο. Κατάφερε όμως να επιστρέψει από break πίσω, από το 1-3, για να ισορροπήσει την κατάσταση και να ισοφαρίσει σε 3-3. Τα επόμενα λεπτά οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι, μέχρι η Pegula να κάνει το αποφασιστικό break στο 12ο game και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

Η Pegula θα παίξει στον 4ο γύρο με την Petra Kvitova, που πέτυχε μεγάλη νίκη εις βάρος της Jelena Ostapenko, επιστρέφοντας και εκείνη από σετ πίσω. Η Kvitova συγκεκριμένα έχασε με bagel το 1ο σετ, αλλά απάντησε με το ίδιο νόμισμα και τελικά έφτασε στη νίκη με 0-6, 6-0, 6-4.

Η Aryna Sabalenka μπήκε επίσης στον 4ο γύρο μετά την αποχώρηση της Lesia Tsurenko, που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, για να κλείσει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Barbora Krejcikova, που κέρδισε με 6-2, 6-7 (1), 6-2 την Xin Wang.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε η Coco Gauff, που μπήκε επίσης στον 4ο γύρο κερδίζοντας τη Linda Noskova με 6-4, 6-3. Εκεί θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Rebecca Peterson, που έβγαλε εκτός την Jil Teichmann, με 3-6, 6-3, 6-1.

Τέλος, θυμίζουμε πως στον 4ο γύρο πέρασε νωρίτερα και η Μαρία Σάκκαρη, που κέρδισε την Anhelina Kalinina με 3-6, 6-2, 6-4 και θα παίξει εκεί με την Karolina Pliskova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots