WTA
Μπήκε ημιτελικά η Rybakina (vid)

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 23:04

H Elena Rybakina υπερκέρασε το εμπόδιο της Karolina Muchova και προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό σε 1000άρι τουρνουά, στο Indian Wells.

Η Rybakina δεν είχε καθόλου εύκολο έργο, όμως στο τέλος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κερδίζοντας την Muchova με 7-6 (4), 2-6, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 45 λεπτά μάχης.

Η πρωταθλήτρια του Wimbledon επέστρεψε από το 2-4 και έσβησε 2 set points στο 1ο σετ, για να το κερδίσει στο tie-break με 7-4. Η Muchova δεν πτοήθηκε και έκανε ένα άψογο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και έκανε νέο break στο 8ο game, για να το κλείσει στο 6-2.

Στο αποφασιστικό σετ η Rybakina έκανε νωρίς το break και προηγήθηκε με 3-1. Είχε ευκαιρίες για να κάνει και το double break η Καζάκα, η οποία δεν επέτρεψε στην Muchova να φτάσει σε break point σ' αυτό το σετ και απειλήθηκε μόνο στο 10ο game, όταν σέρβιρε για τη νίκη, αλλά επέστρεψε από το 0-30 και με 4 συνεχόμενους πόντους "κλείδωσε" την πρόκριση.

Η Rybakina, η οποία κατέκτησε το Wimbledon πέρσι και ήταν φιναλίστ στο Australian Open φέτος, θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό ενός 1000αριού τουρνουά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του τελευταίου προημιτελικού, ενός αγώνα με ξεκάθαρο φαβορί και outsider, μεταξύ της Iga Swiatek και της Sorana Cirstea.

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Μαρία Σάκκαρη με την Aryna Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots