WTA
"Warning" στην Potapova για τη δημόσια εμφάνιση με τη φανέλα της Σπαρτάκ (vids)

 
"Warning" στην Potapova για τη δημόσια εμφάνιση με τη φανέλα της Σπαρτάκ (vids)
tn team Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 - 18:37

H Anastasia Potapova προκάλεσε αντιδράσεις πριν λίγες ημέρες, όταν εμφανίστηκε στα γήπεδα του Indian Wells με τη φανέλα της ποδοσφαιρικής Σπαρτάκ Μόσχας και δέχτηκε προειδοποίηση από την WTA. Δεν είδε κάποια πρόκληση σ' αυτό η Ρωσίδα τενίστρια, διαφώνησαν ωστόσο μαζί της τόσο η Lesia Tsurenko, όσο και η Iga Swiatek.

Επίσημη προειδοποίηση έστειλε η WTA προς την Anastasia Potapova, που λίγο πριν την αναμέτρησή της με την Jessica Pegula για το Indian Wells είχε βγει με φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας, κάτι που θεωρήθηκε προκλητικό από πολύ μεγάλο μέρος της τενιστικής κοινότητας.

Η Ρωσίδα τενίστρια ρωτήθηκε φυσικά για την κίνησή της και απάντησε πως δεν είδε κάποια πρόκληση σε αυτό, λέγοντας πως υποστηρίζει την συγκεκριμένη ομάδα από τα 13 της χρόνια.

Δέχτηκε ωστόσο επίσημη προειδοποίηση από τη WTA, που έβγαλε ανακοίνωση για το περιστατικό: "Η WTA προειδοποίησε επίσημα την παίκτρια ότι αυτή η ενέργεια δεν είναι αποδεκτή. Δεν περιμένουμε να δούμε οποιαδήποτε επανάληψη αυτού του φαινομένου στο μέλλον."

Δεν είχαν την ίδια άποψη με την Potapova οι Iga Swiatek και η Lesia Tsurenko. H Swiatek, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση της Ρωσίδας, είπε: "Με εξέπληξε για να είμαι ειλικρινής. Νόμιζα πως θα καταλάβαινε, ακόμα και αν είναι φίλαθλος της ομάδας, ότι δεν θα έπρεπε να δείχνει τις απόψεις της με αυτόν τον τρόπο τέτοιες στιγμές. Μίλησα με την WTA και έμαθα πως θα εξηγήσουν στους παίκτες πως δεν μπορούν να προωθούν καμία ρωσική ομάδα αυτές τις ημέρες, κάτι που με καθησύχασε."

H Potapova φορούσε την ίδια φανέλα και σε προπόνησή της στο Ντουμπάι.

H Ουκρανή Lesia Tsurenko, η οποία αποσύρθηκε από το Indian Wells λίγο πριν την αναμέτρησή της με τη Λευκορωσίδα Aryna Sabalenka, εξαιτίας μιας κρίσης πανικού που προκλήθηκε μετά από συζήτηση που είχε με τον διευθυντή της WTA, Steve Simon, σχολίασε επίσης την κίνηση της Potapova, μέσα από τη L'Equipe.

"Ο Steve Simon πιστεύει πως οι παίκτες έχουν δικαίωμα να υποστηρίζουν την εισβολή και να μην τιμωρούνται, κάτι που με πληγώνει, γιατί νιώθω πως η WTA μας έχει εγκαταλείψει. Αυτό που έκανε η Potapova, ήταν απόδειξη για το ότι δεν καταλαβαίνει τη φρίκη του πολέμου", είπε η 33χρονη Ουκρανή τενίστρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots