WTA
H Rybakina απέκλεισε ξανά την Swiatek! (vid)

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 - 9:38

H Elena Rybakina το έκανε ξανά! Μετά τη νίκη της επί της Iga Swiatek στην Αυστραλία, κέρδισε την κορυφαία παίκτρια του κόσμου και στο Indian Wells, για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Τη 2η νίκη της επί της Swiatek στη φετινή σεζόν πανηγύρισε η Rybakina, η οποία κέρδισε την 21χρονη Πολωνή με το εμφατικό 6-2, 6-2 σε 76 λεπτά, για να πάρει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τον τελικό του Indian Wells.

H πρωταθλήτρια του Wimbledon και φιναλίστ του Australian Open, έκανε ένα φανταστικό ματς, το οποίο ολοκλήρωσε με 7 άσσους, κερδίζοντας τους 28 από τους 34 πόντους στα πρώτα της σερβίς.

Αξιοποίησε και τις 5 ευκαιρίες που είχε για break (5/5) και πήρε από νωρίς τα ηνία του ημιτελικού, κάνοντας στο ξεκίνημα του ματς το πρώτο break, για να προηγηθεί με 3-0.

Η Swiatek είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο 5ο game, αλλά η Rybakina έσβησε 2 break points και υπερασπίστηκε το σερβίς της για το 4-1, ενώ λίγο αργότερα έκλεισε το σετ με νέο break, για το 6-2.

Στο 2ο σετ η Καζάκα μπήκε ακόμα πιο φουριόζα και κέρδισε 5 games στη σειρά, για να αποτελειώσει την Swiatek. Το μόνο που κατάφερε η Πολωνή ήταν να μειώσει σε 5-2, σβήνοντας και διπλό match point στο 5-1, 40-15, για να ολοκληρωθεί τελικά και αυτό το σετ στο 8ο game, με το 5ο break της Rybakina.

Εκτός από τη 2η διαδοχική νίκη της επί της Swiatek, η Rybakina θα σημειώσει και νέο career high την ερχόμενη Δευτέρα, αφού θα σκαρφαλώσει στο Νο.8 του κόσμου, αν ηττηθεί στον τελικό. Αν κατακτήσει τον τίτλο, θα κερδίσει μια επιπλέον θέση και θα βρεθεί στο Νο.7.

Στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka, που νωρίτερα είχε κερδίσει τη Μαρία Σάκκαρη με 6-2, 6-3, σε μια εξίσου επιβλητική εμφάνιση. Αξίζει να σημειωθεί πως η Sabalenka έχει το απόλυτο απέναντι στην Rybakina, την οποία έχει κερδίσει και στις 4 συναντήσεις τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots