WTA
Με ανατροπή στην 4άδα η Swiatek (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48/WTA
tn team Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 - 0:08

H Iga Swiatek κέρδισε με ανατροπή την Karolina Pliskova και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Porsche Tennis Grand Prix στην Στουτγκάρδη, όπου την περίμενε η Ons Jabeur.

"Ζωντανό" τον στόχο της υπεράσπισης του τίτλου της στην Στουτγκάρδη διατήρησε η Iga Swiatek, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Karolina Pliskova με 4-6, 6-1, 6-2, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Porsche Tennis Grand Prix.

Στη μόνη προηγούμενη συνάντησή τους στο tour, η Swiatek είχε συντρίψει την Pliskova με 6-0, 6-0, στον τελικό της Ρώμης το 2021. Η Τσέχα ωστόσο κατάφερε να αφήσει πίσω της αυτόν τον αγώνα και να ξεκινήσει καλύτερα σήμερα, αποκτώντας μάλιστα ένα προβάδισμα με 4-0 στο 1ο σετ.

Η Swiatek βέβαια βρήκε τον ρυθμό της και ξεκίνησε να παίζει καλύτερα. Για το 1ο σετ ήταν αρκετά αργά, παρόλο που λίγο έλειψε να το ανατρέψει, μειώνοντας σε 4-3 και σε 5-4.

Στα δυο επόμενα σετ η 21χρονη Πολωνή κυριάρχησε, χάνοντας μόλις ένα game στο 2ο και άλλα 2 στο 3ο, για να φτάσει στην ανατροπή σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Στα ημιτελικά της Στουτγκάρδης, η περσινή πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur, που κέρδισε εύκολα νωρίτερα την Beatriz Haddad Maia, με το εντυπωσιακό 6-3, 6-0.

Στον άλλον ημιτελικό, η Aryna Sabalenka θα αντιμετωπίσει την Anastasia Potapova. H Sabalenka επέστρεψε από σετ και break πίσω, καθώς και από break πίσω στο 3ο σετ, για να κερδίσει τελικά την Paula Badosa με 4-6, 6-4, 6-4.

Η Potapova επίσης πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή, εις βάρος μάλιστα στη Νο.4 του ταμπλό, Caroline Garcia, την οποία κέρδισε με 4-6, 6-3, 6-3. Στο 2ο σετ η Ρωσίδα έσωσε 5 break points, για να αποφύγει να μείνει πίσω με σετ και με break.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots