WTA
Η 15χρονη Andreeva κέρδισε τη Fernandez στη Μαδρίτη (vid)

 
Η 15χρονη Andreeva κέρδισε τη Fernandez στη Μαδρίτη (vid)
tn team Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 - 17:50

H μόλις 15χρονη Mirra Andreeva, η οποία προερχόταν από 13 διαδοχικές νίκες σε διοργανώσεις της ITF, πήρε wild card για το 1000άρι της Μαδρίτης και στην πρεμιέρα της επιβλήθηκε με 2-0 σετ της άλλοτε φιναλίστ του US Open, Leylah Fernandez!

Η Mirra Andreeva είναι μόλις 15 ετών, αλλά έχει κάνει αισθητή την παρουσία της φέτος, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Australian Open στα juniors, ενώ πιο πρόσφατα κατέκτησε back-to-back δυο τίτλους σε διοργανώσεις 60.000 δολαρίων της ITF, στο Chiasso και στο Bellinzona της Ελβετίας.

Σήμερα, η 15χρονη Ρωσίδα πανηγύρισε την πρώτη της tour-level νίκη, αποκλείοντας από τη Μαδρίτη την 20χρονη Leylah Fernandez, No.38 στον κόσμο και πρώην No.13, με 6-3, 6-4.

Η Andreeva, η οποία βρίσκεται στο Νο.194 του κόσμου και θα ανεβεί ακόμα περισσότερο στην επόμενη ανανέωση της παγκόσμιας κατάταξης, προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ και δεν κοίταξε πίσω της, ενώ και στο 2ο σετ πήρε ένα προβάδισμα με 5-1 και έκλεισε το σετ τελικά στο 10ο game, με ένα love service game, βάζοντας τέλος στην αντεπίθεση της Καναδής.

Μια ακόμα πολύ δυνατή αναμέτρηση θα δώσει στον 2ο γύρο της διοργάνωσης της Μαδρίτης η Andreeva, η οποία θα αντιμετωπίσει την Beatriz Haddad Maia, No.13 στο ταμπλό και Νο.14 στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots