WTA
Pegula: "Απλά βγάλανε φωτογραφίες και μας διώξανε"

 
Pegula: "Απλά βγάλανε φωτογραφίες και μας διώξανε"
© Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 - 13:13

H Jessica Pegula μίλησε για την πολυσυζητημένη απονομή του διπλού γυναικών στη Μαδρίτη, όπου δεν δόθηκε η δυνατότητα στις παίκτριες να εκφωνήσουν λόγους.

"Ήταν αμήχανο. Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει. Πήραμε τα τρόπαιά μας, η Vika και η Bea πήραν τα δικά τους, μετά ήταν εκεί ένας άνδρας και μας είπε να πάμε στο βάθρο και να σταθούμε όλες μαζί", είπε η Pegula στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Ρώμη, μιλώντας για τις στιγμές αυτές μετά τον τελικό του διπλού στη Μαδρίτη, την περασμένη Κυριακή.

"Μετά η Vika γύρισε και μας είπε: 'Δεν έχει ομιλίες'. Εμείς την κοιτάξαμε και είπαμε: 'τι;' και μας απάντησε: 'Δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε!"

Δεν υπήρχε μικρόφωνο τριγύρω και οι παίκτριες φαίνεται πως αιφνιδιάστηκαν με όλο αυτό, καθώς δεν ήταν ενήμερες. Γι' αυτό και δεν αντέδρασαν εκείνη τη στιγμή.

"Ήταν πολύ περίεργο, μετά ο άνδρας μας είπε να γυρίσουμε, να βγάλουμε περισσότερες φωτογραφίες και αναρωτηθήκαμε τι συνέβαινε. Απλά βγάλανε μερικές γρήγορες φωτογραφίες και μας διώξανε από το γήπεδο, στην πραγματικότητα."

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το τουρνουά της Μαδρίτης κατηγορήθηκε για σεξισμό αυτές τις εβδομάδες, αφού και η κίνηση των διοργανωτών να χρησιμοποιήσουν γυναίκες μοντέλα με κοντές φούστες για ball girls - μια παράδοση πλέον για το 1000άρι της Μαδρίτης, είχε σχολιαστεί αρκετά, ενώ η Iga Swiatek μίλησε για τον προγραμματισμό του τουρνουά και το πως ευνοούνται τα ανδρικά ταμπλό, στην απονομή του μονού γυναικών.

Η τόσο άμεση υποβάθμιση ωστόσο του γυναικείου διπλού σε σχέση και με το ανδρικό το οποίο είχε λάβει χώρα στο Manolo Santana μια μέρα πριν και υπήρξαν κανονικά ομιλίες στην απονομή, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να περάσει "αθόρυβα".

Λίγο μετά το συμβάν, κι ενώ παιζόταν ήδη ο τελικός του μονού ανδρών, η Coco Gauff ήταν η πρώτη που μίλησε για το περιστατικό δημόσια, αποφασίζοντας να γράψει την ομιλία της στο Twitter. Το ίδιο έκανε αργότερα και η Victoria Azarenka, μην αφήνοντας έτσι να περάσει χωρίς συζήτηση το περιστατικό αυτό.

"Ακόμα και σε ένα τουρνουά 10.000 δολαρίων, σε αφήνουν να μιλήσεις μετά από τον τελικό. Δεν ξέρω σε ποιον αιώνα ζούνε οι άνθρωποι που πήραν αυτή την απόφαση ή πως συζήτησαν και κατέληξαν στο ότι αυτή ήταν μια καλή απόφαση και δεν θα φέρει καμία αντίδραση", κατέληξε η Pegula.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως οι Times ζήτησαν ένα σχόλιο για το περιστατικό από τους διοργανωτές, που αρνήθηκαν την οποιαδήποτε τοποθέτηση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots