WTA
Έβγαλε εκτός την Sabalenka η Kudermetova (vid)

 
Έβγαλε εκτός την Sabalenka η Kudermetova (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 - 17:58

H Veronika Kudermetova έβγαλε εκτός Βερολίνου την Aryna Sabalenka και προκρίθηκε στα προημιτελικά του bett1open. Εκτός 8άδας και η Coco Gauff.

Μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην κορυφαία του ταμπλό και Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης πανηγύρισε η Veronika Kudermetova, η οποία επικράτησε της Aryna Sabalenka με 6-2, 7-6 (2) και προκρίθηκε στις "8" καλύτερες του bett1open στο Βερολίνο.

Η 26χρονη Ρωσίδα, Νο.13 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 4-0 στο 1ο σετ, για να το κλείσει στα 8 games. Στη συνέχεια άνοιξε με break και το 2ο σετ, για να κερδίσει τα 8 από τα 10 πρώτα games στο ματς και να προηγηθεί με 6-2, 2-0.

Αφού έσβησε και ένα break point, η Kudermetova παρέμεινε "αλώβητη" από τη γραμμή του σερβίς έως το 6ο game του 2ου σετ, όταν έκανε το 4-2. Η Sabalenka είχε νέα ευκαιρία στο 8ο game και εκείνη τη φορά κατάφερε να κάνει το break back και να ισοφαρίσει σε 4-4.

Η Λευκορωσίδα είχε την ευκαιρία της όταν προηγήθηκε με 6-5 και επέστρεψε από το 40-0, για να ισοφαρίσει σε 40-40 και να φέρει σε θέση πίεσης τη Ρωσίδα, η τελευταία όμως ανταπεξήλθε και κράτησε το σερβίς της, για να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί ήταν πολύ καλύτερη, απέφυγε τα λάθη και επιβλήθηκε με 7-2, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Στα προημιτελικά η Kudermetova θα αντιμετωπίσει μια άλλη Ρωσίδα, την Ekaterina Alexandrova, που νωρίτερα έκανε και εκείνη μεγάλη εμφάνιση, βγάζοντας εκτός τη Νο.5 του ταμπλό, Coco Gauff, με το εμφατικό 6-4, 6-0.

Θυμίζουμε πως χθες έμεινε εκτός και το Νο.2 του ταμπλό, η Elena Rybakina, η οποία ηττήθηκε από την Donna Vekic μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, ενώ από τον 1ο γύρο είχε μείνει εκτός η Ons Jabeur, Νο.4 στο ταμπλό και περσινή πρωταθλήτρια, που είχε ηττηθεί από την Jule Niemeier.

Μόνο η Caroline Garcia, που είναι στο Νο.3 του ταμπλό, η Μαρία Σάκκαρη (Νο.6 ταμπλό) και η Petra Kvitova (No.7 ταμπλό), παραμένουν στο τουρνουά από τις 8 παίκτριες του Top 10 που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση του Βερολίνου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots