WTA
Νέος θρίαμβος και 1ος τελικός για τη 19χρονη Noha Akugue (vids)

 
Νέος θρίαμβος και 1ος τελικός για τη 19χρονη Noha Akugue (vids)
© Hamburg European Open / Witters
tn team Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 - 16:44

H 19χρονη Noma Noha Akugue είναι η ευχάριστη έκπληξη αυτής της εβδομάδας στο τουρνουά του Αμβούργου και κατάφερε στο ντεμπούτο της σε WTA διοργάνωση να προκριθεί στον πρώτο της τελικό! Πρώτος τελικός και για την Arantxa Rus.

Η Noma Noha Akugue, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο από Νιγηριανούς γονείς, έκανε το ντεμπούτο της σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης αυτή την εβδομάδα, λαμβάνοντας τη wild card από το Hamburg European Open.

4 μέρες αργότερα, το ρεκόρ της είναι ήδη 4-0 νίκες και προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό σε WTA διοργάνωσης, μετά και τη σημερινή νίκη της με 6-3, 6-3 επί της επίσης 19χρονης Diana Schnaider.

Η νεαρή Γερμανίδα τενίστρια "ξέφυγε" με 3-1 στο 1ο σετ και με 4-1 στο 2ο, φροντίζοντας να μην χάσει τον έλεγχο σε κανένα από τα δυο, για να "σφραγίσει" τη νίκη σε 78 μόλις λεπτά.

Ήταν μάλιστα η ευκολότερη νίκη που πέτυχε αυτή την εβδομάδα, αφού στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τη Laura Pigossi με 7-5, 6-4, ενώ ακολούθησαν δυο δύσκολες ανατροπές. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τη Storm Hunter με 0-6, 7-6 (2), 6-4 και στα προημιτελικά τη Martina Trevisan με 5-7, 6-4, 7-5.

Από το Νο.207 του κόσμου, όπου βρίσκεται σήμερα, θα κερδίσει τουλάχιστον 65 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα "εκτοξευθεί" στο Νο.142. Αν κατακτήσει τον τίτλο θα φτάσει ακόμα ψηλότερα, στο Νο.117 του κόσμου.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Arantxa Rus, που νωρίτερα επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Daria Saville με 2-6, 6-3, 6-1.

Η Rus επίσης προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας της, στα 32 της χρόνια, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την πρώτη της είσοδο στο Top 50 της παγκόσμια κατάταξης της WTA. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots