WTA
1ος τίτλος για την Rus, που σταμάτησε την Noha Akugue (vid)

 
1ος τίτλος για την Rus, που σταμάτησε την Noha Akugue (vid)
© Hamburg European Open / Witters
tennisnews team Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 - 17:00

H Arantxa Rus σταμάτησε το παραμυθένιο ντεμπούτο της Noma Noha Akugue στον τελικό του Hamburg European Open και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

Η Rus επικράτησε της Noha Akugue με 6-0, 7-6 (3) στον τελικό του Hamburg European Open, που ήταν και για τις δυο ο πρώτος στο WTA Tour.

Η 32χρονη Rus ωστόσο αποδείχτηκε πιο έτοιμη για τον πρώτο της τίτλο από τη 19χρονη Noha Akugue, που είχε μια ονειρική εβδομάδα στο ντεμπούτο της στο WTA Tour.

Η 19χρονη Γερμανίδα, η οποία έχει ζήσει όλη της τη ζωή στο Αμβούργο, όπου μετανάστευσαν οι γονείς της από τη Νιγηρία, δούλεψε σκληρά για να φτάσει έως το Νο.207 της παγκόσμιας κατάταξης και κέρδισε επάξια τη wild card από τους διοργανωτές του Αμβούργου.

Έκανε το ντεμπούτο της στο WTA Tour τη Δευτέρα και λίγες ημέρες μετά κατάφερε να προκριθεί σε έναν τελικό, αποκλείοντας κατά σειρά τις Laura Pigossi (7-5, 6-4), Storm Hunter (0-6, 7-6, 6-4), Martina Trevisan (5-7, 6-4, 7-5) και Diana Shnaider (6-3, 6-3). Εξασφάλισε την πρώτη της είσοδο στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο.142 (+65 θέσεις).

Ο σημερινός αγώνας της στον τελικό θύμισε λίγο την αναμέτρησή της με την Hunter στον 2ο γύρο, με τη διαφορά ότι δεν μπόρεσε να κερδίσει το tie-break στο 2ο σετ που θα άλλαζε ενδεχομένως την κατάσταση.

Η Rus κυριάρχησε στο 1ο σετ της αναμέτρησης και δεν έχασε κανένα game, αλλά στο 2ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με την Noha Akugue να σβήνει 2 championship points όταν σέρβιρε στο 4-5, για να κρατηθεί στη μάχη.

Έχασε ένα break point και την ευκαιρία της να προηγηθεί στη συνέχεια, με την Rus να κάνει το 6-5 και τη Γερμανίδα με love service game να στέλνει το σετ σε tie-break. Εκεί η Ολλανδέζα παίκτρια ήταν καλύτερη, απέφυγε τα λάθη και έμεινε ψύχραιμη, για να επιβληθεί με 7-3 και να ολοκληρώσει το ματς σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Και για την Rus ήταν ο πρώτος τελικός στο tour, με την 32χρονη να κερδίζει νωρίτερα στο τουρνουά τις Maria Timofeeva (6-2, 4-6, 6-1), Nadia Podoroska (6-3, 3-6, 7-5), Eva Lys (6-2, 6-2) και Daria Saville (2-6, 6-3, 6-1).

Αναμένεται να κερδίσει 18 θέσεις τη Δευτέρα στην παγκόσμια κατάταξη και να βρεθεί στο Νο.42, μπαίνοντας για 1η φορά στο Top 50 της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots