Νίκες για Πολωνία και Γερμανία στο United Cup (vids)

 
Νίκες για Πολωνία και Γερμανία στο United Cup (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 - 17:38

H Πολωνία του Hubert Hurkacz και της Iga Swiatek, αλλά και η Γερμανία με τον Alexander Zverev και την Angelique Kerber, ξεκίνησαν δυνατά τις προσπάθειές τους στο United Cup.

Η Πολωνία, που είναι στο Νο.1 του ταμπλό, έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του United Cup, κερδίζοντας τη Βραζιλία με 3-0 στο Περθ.

Η Iga Swiatek ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν, κερδίζοντας την Beatriz Haddad Maia με 6-2, 6-2. Η ομάδα της Πολωνίας καθάρισε την υπόθεση νίκη, με τον Hubert Hurkacz να κερδίζει στο δεύτερο παιχνίδι τον Thiago Wild με 6-7 (4), 6-2, 6-3.

Στο μεικτό διπλό Swiatek και Hurkacz έδωσαν ακόμα έναν πόντο στην Πολωνία, αφού κέρδισαν την Haddad Maia και τον Marcelo Melo με 6-4, 6-3.

Και η Γερμανία ξεκίνησε με νίκη στη διοργάνωση, παρότι στο πρώτο παιχνίδι η Angelique Kerber ηττήθηκε στο comeback της από την Jasmine Paolini με 6-4, 7-5.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Alexander Zverev, που έχασε το 1ο σετ αλλά κέρδισε τελικά τον Lorenzo Sonego με 6-7 (5), 6-3, 6-4. Στο μεικτό διπλό, Kerber και Zverev έχασαν μόνο 3 games από τους Angelica Moratelli και Sonego, τους οποίους κέρδισαν με 6-3, 6-0.

Νωρίτερα σήμερα, η Κίνα επιβλήθηκε της Τσεχίας με 3-0, χάρη στους Zhizhen Zhang και Qinwen Zheng. Ο Zhang κέρδισε τον Jiri Lehecka με 5-7, 6-3, 6-4, ενώ η Zheng επικράτησε της Marketa Vondrousova με 6-1, 2-6, 6-1. Στο διπλό, Zheng και Zhang κέρδισαν τη Vondrousova και τον Lehecka με 6-1, 6-2.

Τέλος, η Ολλανδία κέρδισε με 2-1 τη Νορβηγία του Casper Ruud. Παρότι ο Ruud κέρδισε τον προσωπικό του αντίπαλο, Tallon Griekspoor, με 6-3, 6-4, η Arantxa Rus επικράτησε της Malene Helgo με 7-6 (4), 6-1 και στο διπλό οι Ολλανδοί πήραν τη νίκη, με τους Demi Schuurs και Wesley Koolhof να κερδίζουν τους Ulrikke Eikeri και Ruud με 7-6 (5), 7-5.

Αύριο το τουρνουά θα συνεχιστεί με 3 tie. Για τον όμιλο της Ελλάδας, ο Καναδάς θα αντιμετωπίσει τη Χιλή στις 01:30 ώρα Ελλάδας (Σάββατο προς ξημερώματα Κυριακής). Στις 04:00 τα ξημερώματα οι ΗΠΑ, που κατέκτησαν πέρσι τον τίτλο, θα αντιμετωπίσουν τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στις 11:00 το πρωί θα αρχίσει το tie της Σερβίας με την Κίνα, που θα περιλαμβάνει και την πρεμιέρα του Novak Djokovic στη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots