ATP
Επέστρεψε στους τίτλους μετά από 20 μήνες ο Zverev (vids)

 
Επέστρεψε στους τίτλους μετά από 20 μήνες ο Zverev (vids)
© Hamburg European Open / Witters
tn team Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 - 18:05

20 μήνες μετά από τον τελευταίο τίτλο του, ο Alexander Zverev κέρδισε τον Laslo Djere για τον τελικό του Hamburg European Open και θριάμβευσε στο 500άρι του Αμβούργου, φτάνοντας τους 20 τίτλους καριέρας.

Στον πρώτο τελικό που έπαιξε μετά από 14 μήνες και μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στον αστράγαλο, ο Alexander Zverev κατάφερε να κερδίσει τον Laslo Djere με 7-5, 6-3 και να χαροποιήσει τους χιλιάδες συμπατριώτες τους στις κερκίδες του Am Rothenbaum στο Αμβούργο.

Από τον Νοέμβριο του 2021, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο ATP Finals (για 2η φορά), είχε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο ο Zverev, ο οποίος είχε μια άψογη εβδομάδα στο Αμβούργο και δεν έχασε ούτε ένα σετ.

Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τον Alex Molcan με το συντριπτικό 6-0, 6-3, ενώ στον 2ο γύρο έκαμψε την αντίσταση του συμπατριώτη του, Maximilian Marterer με 6-3, 7-5. Στη συνέχεια απέκλεισε τους δυο ταλαντούχους 19χρονους Γάλλους, τον Luca Van Assche στα προημιτελικά με 6-3, 6-4 και τον Arthur Fils στα ημιτελικά με 6-2, 6-4.

Στον σημερινό τελικό ο Djere ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος, όμως ο Zverev βγήκε από τη δύσκολη θέση, σώζοντας 4 break points στο 9ο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 5-4. Λίγο αργότερα έκανε το πρώτο break του τελικού και πήρε το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ ο 26χρονος Γερμανός προηγήθηκε νωρίς με break στο 4-1, όμως ο Σέρβος δεν σταμάτησε να παλεύει και μπόρεσε να πάρει πίσω το break και να μειώσει σε 4-3. Έχασε και ένα game point για το 4-4 ο Djere, με τον Zverev να καταφέρνει να ανακτήσει άμεσα το πάνω χέρι και να κάνει νέο break για το 5-3. Στη συνέχεια πήρε τις μπάλες και δεν είχε πρόβλημα να σερβίρει για τον τίτλο, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 51 λεπτά αγώνα.

O Zverev παρέμεινε αήττητος κόντρα στον Djere σε 3 αναμετρήσεις, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 20-11 νίκες, για να φτάσει τους 20 τίτλους καριέρας.

Ήταν ο 5ος τίτλος του στη Γερμανία, αφού έχει κερδίσει από 2 τουρνουά σε Μόναχο και Κολωνία. Στο χώμα ήταν ο 7ος τίτλος του (7-3 σε τελικούς), ενώ σε 500άρι ο 5ος (5-3). Έχει κερδίσει άλλους 5 τίτλους σε Masters, 7 σε 250άρια, 2 φορές το ATP Finals και ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots