WTA
Το σήκωσε στη Βαρσοβία η Swiatek (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Francois Asal
tn team Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 - 16:11

H Iga Swiatek πέτυχε δυο νίκες σήμερα στη Βαρσοβία και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά της πατρίδας της, BNP Paribas Warsaw Open.

Η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης κέρδισε τον 4ο φετινό της τίτλο, συντρίβοντας στον τελικό της Βαρσοβίας την Laura Siegemund με 6-0, 6-1, μέσα σε 68 λεπτά.

Η 22χρονη Πολωνή δεν αντιμετώπισε κανένα break point στον τελικό, στον οποίο έχασε 4 πόντους στα πρώτα της σερβίς (15/19) και 2 στα δεύτερα (13/15), κυριαρχώντας κατά κράτος. Κέρδισε επίσης όλους τους πόντους στα δεύτερα σερβίς της Siegemund (11/11) και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς της Γερμανίδας.

Αυτή ήταν η 2η νίκη που πανηγύρισε μέσα σε λίγες ώρες η Swiatek, αφού το πρωί χρειάστηκε να ολοκληρώσει το έργο της στον ημιτελικό με τη Yanina Wickmayer, ένα παιχνίδι που είχε διακοπεί στο 5-5 του 2ου σετ εξαιτίας της βροχής.

Η Swiatek, η οποία είχε χάσει και 3 match points χθες στο 5-4, "κλείδωσε" τελικά στο tie-break του 2ου σετ τη νίκη, με 6-1, 7-6 (6).

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος καριέρας για τη Swiatek, που βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 15-4.

H Swiatek θα παραμείνει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και θα ανοίξει λίγο τη διαφορά της με την Aryna Sabalenka, στους 645 βαθμούς.

Η Siegemund, που επέστρεψε σε τελικούς μετά από 6 χρόνια, θα κερδίσει 42 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.111 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots