WTA
Πρόκριση στο WTA τουρνουά της Οσάκα για την Παπαμιχαήλ

 
Πρόκριση στο WTA τουρνουά της Οσάκα για την Παπαμιχαήλ
© USTA
tn team Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:46

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο 250άρι της Οσάκα και έκανε το πρώτο βήμα για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό του Japan Open Tennis Championships.

Μετά από 3 ώρες μάχης, η Παπαμιχαήλ επικράτησε της Naiktha Bains με 6-4, 6-7 (4), 6-0 και προκρίθηκε στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Japan Open Tennis Championships στην Οσάκα.

Δεν ήταν καθόλου εύκολη αναμέτρηση για την 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.4 στο ταμπλό των προκριματικών και Νο.191 στον κόσμο, που κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ και να το διατηρήσει μέχρι το 5-2. Η Bains μείωσε προσωρινά σε 5-4, αλλά η Παπαμιχαήλ "έσπασε" ξανά το σερβίς της με love, για το 6-4.

Η Παπαμιχαήλ στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-1 και με 5-3 στο 2ο σετ, "αγκαλιάζοντας" την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά η Bains κατάφερε να την ισοφαρίσει σε 5-5 και αργότερα να κερδίσει το 2ο σετ στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Κι ενώ η Βρετανίδα έπαιζε λίγο καλύτερα στα τελευταία λεπτά του 2ου σετ, η Παπαμιχαήλ κατάφερε να κερδίσει 6 games στη σειρά για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση, σε ένα 3ο σετ που ήταν σίγουρα πιο κλειστό απ' ότι δείχνει το τελικό 6-0, αφού η Bains είχε χαμένα break points και game points στα πρώτα 4 games.

Στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την Arianne Hartono από την Ολλανδία, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.206 στον κόσμο, για μια θέση στο κυρίως ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots