WTA
Ηττήθηκε η Παπαμιχαήλ στον τελ. προκριματικό της Οσάκα

 
Ηττήθηκε η Παπαμιχαήλ στον τελ. προκριματικό της Οσάκα
© Brad Penner / USTA
tn team Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:45

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ γνώρισε την ήττα από την Ολλανδέζα Arianne Hartono, στον τελευταίο προκριματικό γύρο του WTA τουρνουά της Οσάκα.

Η Παπαμιχαήλ πάλεψε μέχρι τέλους, δεν μπόρεσε όμως να μείνει στο ματς και να το στείλει σε 3ο σετ, γνωρίζοντας έτσι την ήττα από την Hartono με 6-1, 7-5.

Η 30χρονη Ελληνίδα, Νο.191 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, έχασε πιο δύσκολα το 1ο σετ απ' ότι υποδηλώνει το τελικό 6-1, αφού είχε 3 break points για να ισοφαρίσει σε 2-2 νωρίς στο σετ, ενώ είχε break point και όταν ήταν πίσω με 1-4, για να μειώσει σε 2-4.

Δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα απ' αυτά τα games και, σαν να μην έφτανε αυτό, στο 2ο σετ έχασε ένα προβάδισμα με 1-2, 40-15 στο σερβίς της, για να υποστεί νέο break και να μείνει πίσω λίγο αργότερα με 1-6, 1-4.

Ούτε και τότε το έβαλε κάτω και κατόρθωσε να ισοφαρίσει το 2ο σετ στο 4-4, ενώ στο 10ο game έσβησε ένα match point στο 4-5, 30-40 και ισοφάρισε εκ νέου, σε 5-5.

Η Hartono, Νο.206 στον κόσμο, κράτησε το σερβίς της στο κρίσιμο 11ο game για το υπέρ της 6-5 και το βάρος έπεσε πάλι στη Δέσποινα, που αυτή τη φορά δεν απέφυγε το break κι έτσι έγινε το τελικό 7-5 για την Ολλανδέζα.

Θυμίζουμε πως η Παπαμιχαήλ είχε κερδίσει στον 1ο προκριματικό γύρο τη Βρετανίδα Naiktha Bains με 6-4, 6-7 (4), 6-0, έπειτα από μια μάχη τριών ωρών.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που υπάρξει κάποια απόσυρση από το κυρίως ταμπλό πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, δηλαδή μέχρι αύριο το πρωί, η Παπαμιχαήλ μπορεί ακόμα να μπει στο 250άρι της Οσάκα ως lucky loser, αφού είναι η highest-ranked παίκτρια που έμεινε εκτός στον τελευταίο προκριματικό γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots