WTA
Δεν θα παίξει στη Γουαδαλαχάρα η Swiatek

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Simon Bruty/USTA
tn team Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:58

H Iga Swiatek απέσυρε τη συμμετοχή της από το 1000άρι της Γουαδαλαχάρα, για λόγους διαχείρισης και συντήρησης δυνάμεων.

Η 22χρονη Πολωνή, η οποία έχασε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από την Aryna Sabalenka μετά την ήττα της στον 4ο γύρο του US Open από τη Jelena Ostapenko, βρίσκεται ακόμα στο κυνήγι του Year-end No.1.

Με την επιστροφή της Κίνας στο tour για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της Covid-19, το Asian swing αυτή τη σεζόν αναμένεται πολύ απαιτητική και θέλοντας να προστατεύσει το σώμα της, αλλά και να είναι δυνατή έως το τέλος της χρονιάς και το WTA Finals, η Swiatek επέλεξε να μην επιστρέψει ακόμα στους αγώνες.

"Πρέπει να ακούσω το σώμα μου. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να παίξω μέχρι το τέλος της σεζόν και να είμαι υγιής, οπότε πρέπει να οργανώσω έξυπνα το πρόγραμμα μου και να μην ρισκάρω να έχω κάποιον τραυματισμό. Λυπάμαι που δεν θα είμαι εκεί, αλλά είμαι σίγουρη πως η ατμόσφαιρα στη Γουαδαλαχάρα θα είναι τόσο εκπληκτική όσο τη θυμάμαι", έγραψε στα social media η Swiatek.

Η Swiatek ενημέρωσε ακόμα πως θα παίξει στο 500άρι του Τόκιο (25/09), το οποίο γίνεται ακριβώς την επόμενη εβδομάδα μετά το 1000άρι της Γουαδαλαχάρα (18/09). Μετά θα παίξει και στο 1000άρι του Πεκίνου (02/10), το οποίο με τη σειρά του γίνεται την επόμενη εβδομάδα του τουρνουά του Τόκιο, επίσης χωρίς καμία διακοπή!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots