WTA
H Bai σταμάτησε την Παπαμιχαήλ στην Guangzhou

 
H Bai σταμάτησε την Παπαμιχαήλ στην Guangzhou
tn team Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:09

Η 20χρονη Zhuoxuan Bai σταμάτησε την προσπάθεια της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο 250άρι της Guangzhou στην Κίνα.

Η Bai πήρε τη νίκη με 6-3, 7-5, στην αναμέτρηση για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό του Guangzhou Open στην Κίνα.

Δεν ήταν εύκολο ματς, απέναντι στην 20χρονη Κινέζα, Νο.129 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, όμως η Δέσποινα πάλεψε και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει τα δεδομένα στο 2ο σετ.

Είχε προηγηθεί με double break συγκεκριμένα στο 4-1, ενώ η μεγάλη χαμένη ευκαιρία ήταν στο 9ο game, όταν είχε διπλό set point στο σερβίς της Bai στο 3-5, 15-40.

Στο επόμενο game η 30χρονη Ελληνίδα, Νο.190 στον κόσμο, έχασε και το 2ο break που είχε αβάντα κι έτσι ισοφαρίστηκε σε 5-5. Στο 12ο game υπέστη και 2ο συνεχόμενο break, μετά από μεγάλη μάχη, αφού είχε σώσει τα 3 πρώτα match points της Bai.

Μετά απ' αυτό, όταν το game ήταν στο 40-40, η Παπαμιχαήλ μάλιστα αδικήθηκε από τους επόπτες καθώς μια μπάλα της Bai είχε φύγει καθαρά "άουτ", ωστόσο ο πόντος συνεχίστηκε και τελικά τον κέρδισε η Κινέζα, για να φτάσει σε 4ο match point, το οποίο και αξιοποίησε.

Στον 2ο γύρο του Guangzhou Open, η Bai θα αντιμετωπίσει είτε τη Νο.3 του ταμπλό, Tatjana Maria, είτε την 18χρονη qualifier, Alex Eala.

Η Παπαμιχαήλ θυμίζουμε πως επίσης είχε παίξει προκριματικά στην Guangzhou, καταφέρνοντας να αποκλείσει τις Maia Lumsden με 7-6 (4), 6-1 και Yexin Ma με 6-3, 6-3.

Οι υποχρεώσεις της στην Guangzhou δεν έχουν ολοκληρωθεί, αφού αργότερα σήμερα θα παίξει και διπλό, όπου μαζί με τη Γερμανίδα Tamara Korpatch θα αντιμετωπίσουν στον 1ο γύρο τις Νο.4 του ταμπλό, Magda Linette και Moyuka Uchijima.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots